avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... URGENT!!!Prelevarea de amprente fara consimtamant
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

URGENT!!!Prelevarea de amprente fara consimtamant

aseara am fost retinut de politie,dus la sectie,apoi la cea judeteana unde mi s-au prelevat amprentele,fotografiat fara consimtamantul meu,explicatia politistului fiind ca nu aveam actele la mine si nu locuiesc la adresa din buletin,ci fara forme legale la o alta adresa.mentionez faptul ca era ora 00 si plecasem dupa tigari la un non stop aflat la circa 200 m de domiciliul unde stau fara forme. Intrebare: e un abuz?pot face ceva pentru stergerea amprentelor si a fotografiilor care mi s-au facut.daca da cum?Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:36, 3 Februarie 2010
1.Sigur ca este un abuz fata de lege din partea ta daca stai fara forme legale.
2. Nu poti face nimic, este o procedura legala a politiei. Dar nu ai de ce sa-ti faci probleme atata timp cat esti o persona care respecta normele legale.
Si eu sunt de parere ca este un abuz.
Puteati fi identificat dupa actul de identitate si verificat.
Din ce motiv s-au luat amprentele?
Ati fost suspect vreodata de savarsirea unei infractiuni?

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
nu am fost suspectat niciodata,motivul amprentarii a fost faptul ca par suspect.de ce nu mi-au spuis.pot face ceva in legatura cu stergerea amprentelor din baza de date a politiei?
Eu cred ca ati putea da in judecata politia pentru abuz.
Cat priveste amprentarea aceasta se face si pentru socaterea cazierului judiciar.
Nu ati solicitat niciodata cazier judiciar pentru angajare?

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luat din tramvai.. dus la sectie.. si amprentat si fotografiat adipaul adipaul la coborire din tranvai am fost oprit de 3 politisti in civil si dus la sectie si luat la intrebari ca ce caut cu tramvaiul parinduli-se lur ca as fi hot de ... (vezi toată discuția)
Amprentare si fotografiere bobmarley bobmarley Buna ziua, Sunt student si acum cateva zile am dat un chef in camin :)) ,a fost ziua unui coleg si am zis ca incepem petrecerea in camin si continuam in ... (vezi toată discuția)
Reabilitare - plecare in canada joel joel Buna ziua, ma intereseaza daca dupa ce intervine reabilitarea cei de la ambasada mai pot vedea ca am avut cazier(ambasada Canadei). (vezi toată discuția)