avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amprentare si fotografiere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amprentare si fotografiere

Buna ziua,
Sunt student si acum cateva zile am dat un chef in camin :)) ,a fost ziua unui coleg si am zis ca incepem petrecerea in camin si continuam in oras.Am inceput in jurul orei 23 ,toate bune si frumoase pana pe la ora 1 cand apare portarul la usa si ne zice sa dam muzica mai incet ca e politia jos (de obicei patruleaza prin campus),binenteles ca noi ne conformam si scadem volumul muzicii, dar cam dupa 30 de minute o pornim din nou si ne trezim in scurt timp cu politia la usa ,acestia au cerut ca cei care sunt din camera sa se legitimeze(erau peste 20 de persoane in camera insa doar 2 din 4 care stateam acolo,ceilalti 2 au iesit la tigara),eu si cu colegul care am ramas in camera ne-am legitimat si am coborat jos la portar,au zis ca urmeaza sa ne dea amenda insa fiind prima data au zis ca ne lasa cu un avertisment si am primit si eu si colegul avertisment scris iar portarul a fost atentionat verbal (intre timp gasca s-a spart sus si lumea a plecat in oras ,inclusiv ceilalti 2 colegi de camera ).Am plecat sus impreuna cu colegul cu care am cazut drept tapi ispasitori si am intrat in camera goala ,am crezut ca totul se termina asa insa dimineata suntem treziti la ora 07:00 de catre portar(alt portar) si suntem trimisi toti 4 si colegul a carui zi a fost la administrator.In biroul administratorului se afla si portarul de aseara care intocmise raport cu ce s-a intamplat aseara.Administratorul a zis ca ne da afara din camin si ne-a pus sa dam declaratie pentru a ne apara si a cerut o lista cu persoanele care au fost aseara acolo.Am scris toti declaratie si am facut si o lista dar am inclus doar jumatate din persoanele care au fost,dupa asta a zis ca suntem liberi sa mergem la cursuri si ca se mai gandeste ce face cu noi.M-am intors in camera si apoi am iesit sa merg la curs dar pe hol am fost oprit de 2 politisti care aveau lista cu persoane ce i-am dat-o administratorului si mi-au cerut sa ma legitimez apoi sa le arat la ce camera sta fiecare persoana,au reusit sa stranga cam 60% din lista si ne-a zis ca avem 20 de minute sa mergem pana la sediul de politie pt cheful de aseara ca de nu e de rau.Am mers la sediu si acolo ne-au cerut buletinele (nu i-a interesat ca suntem doar jumatate din lista )si apoi au inceput sa ne ia pe rand si sa ne complecteze pe o foaie datele biometrice sa ne faca poze si sa ne ia amprentele,toate astea fara sa ne zica ca avem dreptul sa refuzam si ne-au acuzat ca i-am injurat dupa ce au plecat si ca am continuat petrecerea (lucru ce nu s-a intamplat!)si au zis ca ne dau amenda pentru fapta de aseara pentru care am primit odata avertisment.Eu personal m-am simtit hartuit si tratat ca si un criminal,pana la urma am scapat din nou cu avertisment insa vreau sa stiu daca am dreptul sa cer retragerea amprentelor si fotografiilor din baza lor de date pentru ca nu cred ca au procedat corect. Multumesc anticipat :)
Cel mai recent răspuns: bobmarley , utilizator 23:51, 26 Aprilie 2015
Buna ziua!

Se pare ca ati fost amprentat in baza Legii nr. 76 din 8 aprilie 2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare. E ciudat, avand in vedere ca trebuie sa existe o infractiune si sa fiti suspect in cauza pentru a vi se recolta amprentele.
Luati legatura cu un avocat care sa solicite scoaterea acestor date genetice din SNDGJ, deoarece, aparent, s-a produs un abuz.

Cu stima.
Multumesc mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendat pentru tulburarea linistii publice cataioan cataioan A fost un mini chef in camin care nu a deranjat pe nimeni inafara de portar, care statea afara si ne-a auzit pt ca aveam geamul deschis (mentionez ca aveam ... (vezi toată discuția)
Amenintare cu arma Offset Offset Buna ziua! Pe data de 12 iunie am fost la o spalatorie auto cu fratele meu (nu este prima data cand mergem acolo). Dupa ce fratele meu s-a dus sa ii achite ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice antoaxel antoaxel Azi dimineata pe la ora 3 si ceva apare la usa noastra politia, cineva din bloc s-a saturat de galagie....in fine colegii de camera au dat un mini chef, eu nu ... (vezi toată discuția)