avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amendat pentru tulburarea linistii publice
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amendat pentru tulburarea linistii publice

A fost un mini chef in camin care nu a deranjat pe nimeni inafara de portar, care statea afara si ne-a auzit pt ca aveam geamul deschis (mentionez ca aveam doua boxe de 2w date la jumatate, va dati seama ca restul colegilor de palier nu au auzit muzica). A chemat politia, am iesit pe palier , am zis ca nu am buletinul la mine, mi-au luat datele (erau doi politisti) si mi-a zis unul din ei ca voi primi o amenda acasa. Toate "bune si frumoase" , dar nu au completat procesul verbal de fata cu mine si nici nu m-au intrebat daca am ceva de obiectat, martori din pacate nu am deoarece tocmai plecasera in camera lor. Ma gandesc ca vor trimite vreo amenda prin posta si apoi vor trebui bani de judecata in cazul in care nu doresc sa o platesc deoarece nu mi-au spus motivul scris in PV si nici daca am de facut obiectiuni. Multumesc si va doresc o seara placuta.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:04, 19 Februarie 2011
1.Politistii nu au neaparat obligatia sa incheie procesul verbal in prezenta dvs
Il pot incheia si ulterior,urmand ca o persoana sa semneze ca martor,pentru a se dovedi prin aceasta faptul ca procesul verbal a fost incheiat in lipsa contravenientului.
2.Sarcina probatiunii apartine politiei,dar si dvs trebuie sa va dovediti cu probe(acte,martori,alte probe)nevinovatia.
3."Minichefurile" acestea ,atata timp cat ati deranjat linistea altor persoane,pot aduce sanctiuni conform Legii nr.61/1991.
Acesta de obicei este riscul chefurilor in camine,blocuri,etc.
Intotdeauna se gaseste cineva care sa fie deramjat de zgomot.
s-a modificat legea din 2001 ? stiam ca trebuie completat de fata si trebuia obligatoriu sa ma intrebe daca am obiectii la ce a scris el acolo in PV. Nu a auzit nici un coleg muzica si m-au intrebat dimineata dc batea administratorul tare la usa mea.
Nu au facut-o,dar acesta nu este un motiv de anulare a procesului verbal
Nu este corect si moral ,dar nu este ilegal.
Procesul verbal trebuie completat in interval de o luna.
Mai nou procedeaza si astfel si in alte contraventii,precum sunt cele la reginul circulatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deranjarea linistii publice calandrino calandrino Starea de fapt: intr-o camera de camin, eu impreuna cu cativa colegi am difuzat muzica, fapt ce a deranjat colega ce locuia la nivelul superior. Aceasta a ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru deranjarea linistii publice Cristinadiaconu Cristinadiaconu Buna ziua! Azi noapte pe la ora 12 m-am trezit cu politistii la usa ca am deranjat linistea publica, adica radeam si vorbeam tare, (asa cum scrie in procesul ... (vezi toată discuția)
Amenda radar oanaelena oanaelena am si eu o intrebare.m-a prins radarul nou cu 91 km/h in localitate.m-a oprit politia si mi-a cerut actele dar nu mi-a facut proces verbal.doar atat mi-au spus ... (vezi toată discuția)