avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... luat din tramvai.. dus la sectie.. si amprentat si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

luat din tramvai.. dus la sectie.. si amprentat si fotografiat

la coborire din tranvai am fost oprit de 3 politisti in civil si dus la sectie si luat la intrebari ca ce caut cu tramvaiul parinduli-se lur ca as fi hot de buzunare... la coborare am fost perchezitionat negasind nimic....
ajuns la sectie mi-au spus ca trebuie sa ma amprenteze si sa ma fotografieze...
aici apare marea mea dilema care este scopul de a ma amprenta si fotografia?
trebuie sa imi fac griji pe viitor...?
imi afecteaza cazierul sau altceva?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:33, 4 Februarie 2012
Scopul este de a confrunta rezultatele amprentarii si fotografierii dvs. cu alte indicii sau probe privind pe cineva - o persoana care a savarsit infractiunea de furt - pe care le au. Vor sa gaseasca faptuitorul.
Griji trebuie sa va faceti numai daca cineva spune despre dvs. ca sunteti hot de buzunare sau daca sunteti. Sau poate semanati foarte mult cu cel pe care il banuiesc politistii.

Daca vin si va salta pentru declaratie va sfatuiesc sa fiti sincer cu privire la ce va intreaba si sa va luati un avocat penalist.

Cazierul judiciar va fi afectat numai in masura in care veti fi condamnat pentru savarsirea unei infractiuni. Gasiti informatii despre cazier aici:
[ link extern ]
multumesc pentru lamuriri!!
singura mea greseala este ca era frig si ma plimbam cu tranvaiul urmand sa ma intalnesc cu cineva in zona....
adipaul a scris:

la coborire din tranvai am fost oprit de 3 politisti in civil si dus la sectie si luat la intrebari ca ce caut cu tramvaiul parinduli-se lur ca as fi hot de buzunare... la coborare am fost perchezitionat negasind nimic....
ajuns la sectie mi-au spus ca trebuie sa ma amprenteze si sa ma fotografieze...
aici apare marea mea dilema care este scopul de a ma amprenta si fotografia?
trebuie sa imi fac griji pe viitor...?
imi afecteaza cazierul sau altceva?

Se poate spune ca este putin cam abuziva atitudinea politistilor dar era totusi justificata prin raportare la faptul ca ati procedat intocmai ca hotii din buzunare.
Nu va exista nicio repercursiune in viitor pentru simplul fapt ca v-au amprentat.
Fotografiile insa vor putea sa le foloseasca pentru recunoasterea dvs. dupa plansele fotografice.
Daca veti avea ceva probleme in viitor si va cheama cumva la audiere ar fi recomandabil sa veniti insotit de avocat pentru a nu avea probleme chiar daca sunteti nevinovat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent!!!prelevarea de amprente fara consimtamant blue2v blue2v aseara am fost retinut de politie,dus la sectie,apoi la cea judeteana unde mi s-au prelevat amprentele,fotografiat fara consimtamantul meu,explicatia ... (vezi toată discuția)
Consum marijuana abc1221efg abc1221efg Buna seara! Acum 2 zile am iesit din bloc, iar la coltul strazii era o masina de politie stationata. Am continuat sa ma duc in acea directie, iar in momentul ... (vezi toată discuția)
Incalcare drepturi? corsicanoo corsicanoo salut. am si eu cateva intrebari. am fost citat zilele astea ca martor la politie in legatura cu niste spargeri de autoturisme din parcarea din fata blocului. ... (vezi toată discuția)