avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Din prima casatorie am 2 copii carora le platesc 33%din veniturile nete pensie alimentara. In luna aceasta urmeaza ca actuala mea sotie trebuie sa nasca gemeni. As dori sa stiu cand trebuie sa depun dosarul de recalculare a pensiei alimentare si care ar trebui sa fie cuantumul pe care va trebui sa il dau copiilor mei din prima casatorie. Mi se vor da bani din urma in caz ca aceasta cerere va fi facuta prea tarziu?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 21:13, 1 Noiembrie 2010
se va dispune micsorarea pensiei de la data introducetii cererii. in mod normal, ar trebui sa asteptati sa se nasca copiii si apoi sa introduceti cererea. trebuie sa atasati cererii, copie dupa certificatele de nastere
o sa platiti cam un sfert din salariu pt amandoi
Pentru 3 sau mai multi copii, pensia de intretinere este de pana la 1/2 din veniturile lunare. Asa fiind, dupa nasterea gemenilor ar trebui sa platiti cca 1/4 pentru copiii din prima casatorie.
Actiunea ar trebui formulata dupa nasterea copiilor din a II-a casatorie, reducerea fata de copiii din prima casatorie operand de la data introducerii actiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara laviniaelenab laviniaelenab Am o intrebare. Ce risca o persoana care din motive obiective are restante la plata pensiei alimentare? Sa va explic pe scurt. Persoana respectiva platea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mateiniko mateiniko Buna ziua.am si eu o intrebare referitoare la micsorarea pensiei alimentare.Sunt recasatorita urmeaza sa am un copil ,in momentul de fata platesc pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara catalinagache catalinagache buna ziua, am o dilema si va rog sa ma ajuta-ti cu o opinie calificata. sotul meu are un copil dintr-o casatorie anterioara, caruia pana acum un an si jumatate ... (vezi toată discuția)