Am o intrebare. Ce risca o persoana care din motive obiective are restante la plata pensiei alimentare? Sa va explic pe scurt. Persoana respectiva platea pensie alimentara pentru doi copii, in urma unei decizii date de tribnal. Ulterior, recasatorindu-se mai are doi copii in intretinere, si nu a facut cerere de micsorare a pensiei alimentare. Totul a fost ok, pana cand persoanei respective i-a ars casa si nu a reusit sa se achite de datorii fata de copiii din prima casatorie, si i s-a facut plangere la politie.
Poate fi acuzat de infractiunea de abandon de familie. Era obligatie respectivei pers sa faca cerere adresata instantei de micsorare la cuntumului pensiei alimentare. Plata pensiei intrerupe procesul penal.
persoana aia să pătească atât cât are, lunar. o sumă cât de mică.
persoana va putea fi reclamată pentru abandon de familie dacă nu plătește două luni consecutiv și se dovedește neplata cu rea credință.
cum nu se pune problema de așa ceva, plângerea penală se va solda cu neînceperea urmăririi.
pentru o cerere de recalculare pensie alimentara nu trebuie facut mare lucru - o cerere oarecare (domnule judecător, xulescu, domiciliat in care trebui sa platesc x lei conform deciziei y, va rog sa dispuneti ... intrucat...), dovezi de venit și certificatele de naștere ale celorlalți copii. nu trebuie avocat, nu e necesară prezența la judecătorie.
As dori sa va mai intreb ceva! AM fost astazi la procuratura si mi s-a spus ca sotul meu a fost scos de sub urmarire penala, in problema pensiei alimentare. Daca isi va plati in continuare pensia lunara, poate sa faca cerere de micsorare a acesteia, ulterior??Restanta nu va putea sa o achite decat mai tarziu atunci cand intentioneaza sa faca un credit la banca...este neaparat nevoie sa aiba si restanta achitata la zi?