avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna ziua, am o dilema si va rog sa ma ajuta-ti cu o opinie calificata. sotul meu are un copil dintr-o casatorie anterioara, caruia pana acum un an si jumatate i-am platit regulat pensia alimentara, in unele perioade chiar mai mult decat era prevazut, de un an sotul meu a intrat in somaj iar eu fiind in concediu de crestere al copilului bugetul nostru s-a subtiat considerabil si nu am mai putut plati in conditiile in care noi avem impreuna inca 2 copii. Acum am primit o citatie la politie pe numele sotului pt abandon familial.Care sunt obligatiile noastre in acest moment, mai ales ca sotul meu momentan nu mai benefiaza de nici un venit?
Cel mai recent răspuns: catalinagache , utilizator 08:39, 10 Septembrie 2011
In momentul in care a intrat in somaj, sotul trebuia sa deschida actiune in instanta prin care cerea diminuarea cuantumului pensiei de intretinere in functie de veniturile lunare. In plus trebuiau depuse la dosar si certificatele de nastere ale minorilor rezultati in urma casatoriei cu Dvs.
Din ceea ce stiu eu, abandonul familial este considerat in momentul in care pensia alimentara nu se achita cel putin doua luni consecutiv.
deci sa inteleg ca acum trebuie achitata toata suma restanta, fara sa se ia in consideratie faptul ca in trecut sumele achitate erau de dua sau trei ori mai mari decat valoarea pensiei datorate?
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2011
catalinagache, utilizator
sa deschida actiune in justitie,prin care sa ceara micsorarea pensiei alimentare,sa duca dovezi precum este in somaj si certificatele de nastere a celorlalti 2 copii,de cat timp nu a mai platit pensia alimentara?
cum a platit pensia alimentara?,prin transfer bancar,posta,are dovada ca a dat banii,si cei in plus?
Introduceti cat mai curand posibil cerere de reducere a pensiei de intretinere motivat de faptul ca sotul nu mai realizeaza venituri si mai are in intretinere doi copii. Chiar daca nu realizeaza venituri, va fi obligat sa plateasca pensie raportat la venitul minim pe economie.
In lipsa unei hotarari de reducere, sotul este obligat sa achite cat scrie in hotararea veche.

Referitor la plangerea penala: aveti dovada sumelor platite pana acum? Daca da, faceti un calcul sa vedeti cat ati achitat si cat a mai ramas de dat daca a mai ramas ceva de dat. Motivati ca plangerea este neintemeiata deoarece ati platit in avans.

Alte discuții în legătură

Neplata pensie alimentara marianenache marianenache Buna ziua, am o intrebare. In urma cu aproximativ 4 ani am divortat de fosta sotie. Din aceasta casnicie, au iesit 2 copii. Dupa pronuntarea divortului, s-a ... (vezi toată discuția)
Urgenta-neplata pensie Emilia87 Emilia87 buna ziua ,as avea nevoie de un sfat urgent sora mea e divortata cu 2 copii si copii sant la fostu sot platea pensie alimentara a ramas fara servici e in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara c_mircea c_mircea Daca unul dintre parinti are de platit pensie alimentara, dar nu munceste, deci nu are venit, are vreo urmare faptul ca nu poate plati pensia alimentara? (vezi toată discuția)