avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensie alimentara

Buna ziua, am o intrebare. In urma cu aproximativ 4 ani am divortat de fosta sotie. Din aceasta casnicie, au iesit 2 copii. Dupa pronuntarea divortului, s-a stabilit o pensie alimentara de 500 Ron. Aceasta a fost platita lunar, uneori cu mult peste pensia stabilita de catre judecator. Datorita anumitor circumstante (pierderea locului de munca) au fost cateva momente in care cateva luni nu am reusit sa platesc pensia alimentara fapt ce la un moment dat a dus la o plangere la politie. Situatia a trecut, am mai platit din suma insa de aproximativ 6 luni aceasi situatie, am ramas fara serviciu. Dupa 2 luni, fosta sotie, mi-a trimis si un mesaj in care spunea ca nu mai doreste nici un ban de la mine, dzeu tatal ei se va ingrijora de ea (doamna in cauza nu este ortodoxa). De curand am reinceput serviciul, insa aceasta de curand, a depus o plangere la politie din nou pentru neplata pensie alimentara. Ce pot face in acest caz pentru a dovedi ca nu sunt rau platnic, cum pot combate plangerea ei?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:15, 14 Octombrie 2010
puteti proba cu acel mesaj al dansei. insa ar trebui sa nu tineti cont de ce spune, sa ii trimiteti lunar pensia.
Buna seara !
Sunt un tata care ma aflu intr-o situatie asemanatoare .
Eu consider ca trebuie sa facem posibilul , chiar ...imposibilul , pentru copii nostrii .
Daca aveti posibilitatea sa platiti , eu zic ca-i bine sa platiti , dar cred ca si dumneavoastra aveti si drepturi , nu numai ...obligatii !!!!
Mamele , realizeaza mai tarziu , ca nimeni si nimic nu o sa suplineasca sau sa inlocuiasca tatal copilului si , oricum , ele au nevoie de bani ......!!!!
Succes !!!!
nu puteti proba cu un mesaj in telefon. mesajul din telefon nu este o proba admisa de legea aromana. insa pentru existenta infractiunii de abandon de familie, intrucat despre asta este vorba-art.305 C.p.- trebuie sa ca dvs sa nu fi platit pensie timp de 2 luni si aceasta sa fie datorata relei-credinte. faptul ca nu ati avut serviciu dovedeste ca nu ati fost de rea- credinta. asa ca stati linistit. puteti incepe sa platiti orice suma cat de mica de acum si sa duceti dovada (copie) la politie cand veti fii chemat. mai mult decat atat, daca in momentul stabilirii pensiei aveati un anumit venit, iar in prezent este mai mic sau nu aveti venit deloc, puteti solicita pe calea instantei-nu e nevoie de avocat-reducerea pensiei de intretinere. mult noroc.
faceti cerere la instanta de micsorare a pensiei.
pt ca ati ramas fara serviciu, puteti depune cerere de micsorare a pensiei si atasati dovada veniturilor dvs.
si la politie puteti proba ca nu aveti serviciu, asta insemnand ca nu din rea credinta nu platiti pensia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nup in cazul unui abandon de familie, invinuitul avand venituri. morarubogdan morarubogdan Buna ziua, am apelat la acest forum pentru a ma ajuta intr-un caz de abandon de familie si as fi foarte recunoscator celor care imi pot da cateva sfaturi. ... (vezi toată discuția)
Chiar nu mai exista legi in tara asta? pentru pensie alimentara alynaa21 alynaa21 Am o fetita de 2 anii si de cateva zile citesc forumul acestui site si nu mai inteleg nimic.CHIAR NU MAI EXISTA LEGI IN TARA ASTA? Acum o luna de zile am faut ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara viorel2011 viorel2011 copii mei si fosta sotie s au mutat in irlanda,eu le am trimis pensia alimentara (LUNA TRECUTA) acolo prin serviciu western union insa fosta ... (vezi toată discuția)