avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... datorii la furnizori
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

datorii la furnizori

Buna ziua! Am o societate care are o datorie veche de 2 ani in valoare de 3000 ron la un furnizor. Acestia ne-au dat in judecata si ne cer si penalitati de 1800 ron, coform contractului pe care l-am incheiat mai demult.
Daca achit putin cat putin din datorie pana la termenul la care avem infatisarea la judecatorie, mai este valabil procesul? Este posibil ca acestia sa isi retraga plangerea?
Dar daca nu achit, care sunt etapele legale prin care acestia pot sa ne oblige la plata datoriei?
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: mady_dd , utilizator 17:44, 9 Noiembrie 2010
daca achitati din datorie instanta va pronunta o hotarare prin care sa va oblige la plata dferentei neachitate si a penalitatilor aferente debitului pana la achitarea integrala. Diferenta de achitat poate fi executata silit prin modalitatile prevazute de Codul de procedura civila..
Multumesc pentru raspuns! Se poate totusi ajunge la o intelegere cu ei si acestia sa anuleze procesul?
Da, teoretic se poate incheia litigiul prin incheierea unei tranzactii, dar acest lucru depinde de ei.
Am reusit sa ajungem la o intelegere in sensul ca daca achitam debitul principal vor renunta la judecata, toate discutiile au fost purtate prin e-mail. Intrebarea mea este daca trebuie oficializata aceasta intelegere, si daca trebuie sa trimitem ceva la judecatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii catre furnizori mady_dd mady_dd Buna ziua! Am o societate care are o datorie veche de 2 ani in valoare de 3000 ron la un furnizor. Acestia ne-au dat in judecata si ne cer si penalitati de ... (vezi toată discuția)
Restantieri la judecata ionitam ionitam Buna ziua. Am o intrebare, in ce conditii un restantier poate ajunge in tribunal? am o cunostinta care are o datorie la intretinere de 3000 ron si i s-a ... (vezi toată discuția)
Restante intretinere yume21 yume21 Buna ziua. Locuiesc intr-o garsoniera inchiriata. Am facut restanta pentru o suma de aprox.1500 ron, si dobanda 900 ron. Intrebarea mea ar fi ca la data de ... (vezi toată discuția)