avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante intretinere

Buna ziua.
Locuiesc intr-o garsoniera inchiriata. Am facut restanta pentru o suma de aprox.1500 ron, si dobanda 900 ron. Intrebarea mea ar fi ca la data de 31 mai an current ma mut din aceasta locuinta, am posibilitatea sa fac o cerere catre asociatiei ca dobanda sa-mi fie stearsa la momentul achitarii integrale a restantei?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: yume21 , utilizator 20:51, 23 Aprilie 2014
Suma de 900 lei nu este dobanda, ci penalizari, iar acestea nu se pot sterge daca au fost calculate si puse pe liste.

Puteti face cerere, dar sa nu va asteptati sa vi se si aprobe.
900 la 1500 bun așa. Curiozitatea mea este cum s-a ajuns la stabilirea penalităților.
Nu se pot sterge. Si oricum in mod normal ar trebui sa platesti intai penalitatile de 900 lei si apoi suma principala intretinerea 1500.
Suma precizata de dv drept "dobanda " in fapt constituie penalitatile aplicate succesiv de asociatia de proprietari la suma cu titlu de restanta
Este de preferat ca anterior eliberarii spatiului inchiriat sa va solutionati obligatiile de plata direct cu asociatia de proprietari ,astfel incat sa nu cauzati prejudicii proprietarului apartamentului
MihaiTeris a scris:

900 la 1500 bun așa. Curiozitatea mea este cum s-a ajuns la stabilirea penalităților.
Asa am ajuns aici; anul trecut iarna, desi in 2012, in locul de munca unde lucram a fost stabilit o lipsa de inventariere de 40000 de lei, lei noi, ca urmare a acestui lipse ni sa repartizat o suma de 1140 de lei pe salariat. Ceea ce a fost retras din salariile noastre. Deci atunci am facut o restanta de 1800 de lei (suma fiind impartite pe 3 luni) la cheltuieli, penalitatiile fiind atunci in jurul sumei de 500 de lei. Primavara in anul 2013 am achitat intreaga suma de 1800 de ron, intr-o data. Atunci nu mi sa sters, motivul fiind, ca penalitatiile nu sunt mai vechi de 4 ani. Asa s-a intamplat ca pe ziua de azi figurez cu o penalizare de aproape dublu fata de data trecuta.

PS.: Multumesc tuturor pentru raspuns.
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2014
yume21, utilizator

Alte discuții în legătură

Despre penalizari - calcul si incasare jenicaprod jenicaprod Ce procent de penalizari poate aplica o asociatie de proprietari? In cazul unui debit la care s-au calculat penalitati, in cazul unei plati partiale ce se ... (vezi toată discuția)
Calcul și ștergere penalități de întârziere asociație proprietari leonardy44 leonardy44 Buna ziua! cota lunara de contributie la asociatia de proprietari este de aproximativ 900 lei; penalitatile de intarziere peste 5000 lei... s a tot acitat si ... (vezi toată discuția)
Penalizari la cotele de intretinere UAN69 UAN69 ESTE CORECT SA TI SE PUNA PENALIZARE DE 31,90% LA INTARZIEREA PLATII CHELTUIELILOR DE INTRETINERE ? #-o (vezi toată discuția)