Buna ziua. Sunt nascut in data de 08.03.1957. Lucrez in acelasi loc de munca din data de 13.07.1975 si pina in prezent. In perioada 13.07.1975 si pina in 2001 eram incadrat in grupa a-II-a de munca, perioada in care am efectuat stagiul militar de 1 an si jumatate. Din anul 2001 pana in prezent am fost incadrat la conditii deosebite de munca. As dori sa stiu cand indeplinesc conditiile de pensionare pentru limita de varsta sau daca ma pot pensiona anticipat (conditii)?
Limita de varsta la 57 de ani,daca mai lucrati 1 an si 3 luni in conditii deosebite(avand nevoie de 35 de ani pentru o reducere de 8 ani din 65)sau la 57 de ani si 6 luni(la ceea ce aveti in conditii deosebite pana acum).Anticipat la 60 de ani(dar mai aveti nevoie sa mai cotizati inca 1 an pana la 43).Asadar limita de varsta.O zi buna.
Potrivit actualei legislatii, ati realizat si depasit stagiul complet de cotizare de 35 de ani (am avut in vedere si stagiul aferent perioadei lucrate in grupa II de munca, respectiv cate 3 luni pentru fiecare an intreg lucrat in grupa). Puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta la 57 de ani si 6 luni, deci inainte de a indeplini conditiile pentru a putea beneficia de pensie anticipata partiala.