avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Despre concedierea pe motiv indisciplinar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Despre concedierea pe motiv indisciplinar

Buna-ziua! Am revenit cu o noua intrebare. Ce inseamna sa fi concediat pe motive indisciplinare? Cat de grav poate sa fie si cat de mult il poate afecta pe fostul angajat, aceasta concediere pe motiv indisciplinar? Cum am scris zilele trecute, am lucrat la o firma cu contract indiv. de munca pe perioada determinata dar nu vreau sa mai stau pana la finalizarea acestiua si am plecat mai devreme. S-ar putea sa nu imi accepte acesta demisie fara preaviz, iar eu nu vreau sa mai pierd timpul, asta insemnand sa stau pana la urma, exact cat dura perioada determinata a contractului (o luna) si de aceea, doresc sa-mi caut alt job si sa ma angajez imediat si cat mai repede posibil. Deci, s-ar putea sa-mi faca unele probleme acest angajator. Desi, cand m-am angajat am semnat imediat contractul fara sa mi se precizeze cat am la dispozitie proba de lucru si posibilitatea de-a ma razgandi si de-a nu fi semnat contractul! In plus nu am primit nici macar contractul de munca sa stiu ce am semnat! Si indiferent ce ar face, eu pur si simplu nu vreau sa mai pierd vremea cu ei o luna de zile! Precizez ca am doar doua zile de lucru fiindca am inceput de vinerea trecuta. Ma gandeam ca s-ar putea considera aceste doua zile, proba de lucru si astfel sa pot pleca mai usor, fara probleme, deoarece nu mi s-a precizat exact cat dureaza proba de lucru, poate sa dureze o luna cand de fapt tot contractul meu individual de munca, e fix pe o luna de zile?
Multumesc si astept cu nerabdare raspuns!
Ultima modificare: Marți, 2 Noiembrie 2010
Blanchet, utilizator
Cel mai recent răspuns: Blanchet , utilizator 15:59, 2 Noiembrie 2010
Buna ziua !
Sanctiunea ptr. nerespectarea prevederilor contractuale este intr-adevar concedierea disciplinara , care nu va afecteaza decat in masura in care noul angajator considera un impediment acest lucru ....
Multumesc mult pentru raspunsul prompt si va informez ca totul s-a rezolvat in cele din urma pe cale amiabila. Am desfacut de comun acord contractul indiv. de munca.
Multumesc inca o data si va urez o seara linistita in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre incetarea contractului individual de munca stabilit pe o perioada determinata de o luna de zile Blanchet Blanchet BUNA-ZIUA! AS DORI UN RASPUNS VITAL LA O INTREBARE VITALA:CE SA FAC SI CUM SA FAC? M-AM ANGAJAT ACUM DOUA ZILE LA O FIRMA CU CARE AM INCHEIAT UN CONTRACT ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba rocsy88 rocsy88 Buna seara!In urma cu doua saptamani am semnat un contract de munca in care era prevazuta o perioada de proba de 30 de zile.Azi am anuntat firma ca ... (vezi toată discuția)
Drepturile unui angajat cand este dat afara fara motiv. ce trebuie sa fac alexandra1002 alexandra1002 Buna ziua! Am si eu o intrebare legat de o concediere . Incep prin a povesti cu inceputul sotul meu a lucrat la un restaurant cu functia \"pizzar\" anul ... (vezi toată discuția)