avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CONVETIE CIVILA RETROACTIVA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CONVETIE CIVILA RETROACTIVA

Buna ziua.

Am urmatoarea problema care imi da batai de cap#-o refereitor la conventiile civile.

a) Administratorul unei societati comerciale poate beneficia de salariu in baza conventiei civile ?

b) Conventia civila se poate face retroactiv ?(cel mult cu trei luni in urma la un salariu de 1500 lei brut , urmand sa se faca declaratia 710)

c) Conventia civila se inregistreaza la ANAF ?

d) Darile la stat din salariu sunt aceleasi ca si la un angajat cu carte de munca inclusiv deducerile personale ?

:sorry:

Mentionez ca am avut de aface cu conventiile civile dar in perioada cand erau calcule extrem de simple acum am citit pe net pana m am zapacit#-o

Va multumesc anticipat pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: auras2705 , utilizator 19:07, 2 Noiembrie 2010
a) da se poate incheia conventie civila!
b) de la data cand incheiati conventia civila, calculati retinerile, urmand a declara in decl. rectificativa 710 si veti plati majorari!
c) se poate inregistra la directia de finante prin depunerea formularului 070
d) darile de salariu sunt la fel ca si pentru salariati , stat de salarii mai putin darile angajatorului! 10,5% CAS,0,5%somaj , sanatate nu se plateste si impozit 16%,deducerea personala se acorda doar la functia de baza !
Va multumesc din suflet si va doresc o seara frumoasa:vishenka:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interzicerea retinerii cotizatiei pentru sindicat pe statul de plata...legal? arhontele arhontele 1.Are dreptul Ministerul sa intervina in raportul juridic dintre un angajat si angajator pentru a interzice retinerea cotizatiei sindicale? 2.Codul Fiscal nu ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii felicia2010 felicia2010 Prestez o activitate in mod sporadic pentru care am un venit de 300 lei. Ce fel de contract trebuie sa imi incheie unitatea ,ce contributii-impozit trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Ce contract mi recomandati pentru colaborarea cu o persoana fizica? alina69 alina69 Ce imi recomandati in afara de CIM pentru colaborarea unui cabinet medical individual cu o persoana , 2-3 ore zilnic, pentru programari si putin secretariat? ... (vezi toată discuția)