avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie DNA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie DNA

Am primit o citatie de la DNA Suceava ! L-am sunat pe cel ce m-a citat si mi-a zis ca in calitate de martor sa ma duc si sa le dau o declaratie legata de o speta de acum 2 ani, dar eu legat de aceeasi chestie le-am mai dat o declaratie atunci si acum n-as vrea sa ma prezint...in primul rand ca stau in Bucuresti si e foarte departe,nu prea pot sa ma invoiesc de la lucru si nici placere nu-mi face !
Sfatuiti-ma va rog cu sa fac ca sa nu dau curs citatie !
Va multumesc !
Poate imi raspundeti si pe mail ! don_emy@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 13:53, 2 Noiembrie 2010
Trebuie sa va prezentati daca v-a citat.
Multumesc pt raspuns dar...din cate stiu eu nu-s obligat sa dau declaratie si am dreptul sa refuz si....pe langa asta sa presupunem ca n-am banii pt deplasare...ce fac,ma duc pe jos ?!:O
daca nu va prezentati , e posibil sa va dea mandat de aducere............... asa rezolvati problema cu dusul, mai ramane cea cu revenitul in Bucuresti
Daca autoritatea pentru lamurirea aspectelor si aflarea adevarului aprec0iaza necesar si util audierea dvs ,se impune sa dati curs citatiei
Puteti solutiona "onorabil "situatia precizand concret ca ,urmare persioadei scurse de la eveniment nu va mai amintiti detalii
Privitor la invoirea de la lucru, aveti dreptul sa solicitati la DNA eliberarea unui document care sa ateste prezenta dvs la sediul autoritatii
don_emy a scris:

Multumesc pt raspuns dar...din cate stiu eu nu-s obligat sa dau declaratie si am dreptul sa refuz si....pe langa asta sa presupunem ca n-am banii pt deplasare...ce fac,ma duc pe jos ?!:O

Stiti cam multe dvs, dar din pacate , stiti gresit .
In primul rand , ca sa refuzati sa dati o declaratie , si nu de a nu va prezenta , ar trebui sa aveti o alta calitate ( invinuit,inculpat) .
Dvs aveti calitate de martor .
In caz de neprezentare , riscati , atat o amenda " grasa " cat si un mandat de aducere , ceea ce inseamna : vine nenea politistul , te cauta , te salta si te duce in fata magistratului ;) .
Gresita opinia ca nu aveti cum va invoi de la serviciu . Ingaptuirea justitiei primeaza si angajatorul este obligat sa va asigure liberul .
Pe de alta parte , daca nu aveti posibilitati materiale , luati legatura cu cel ce v-a citat si spuneti-i acest lucru , si vedeti cum faceti cu deplasarea ;) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie de la directia anticorupitie Gabriela253 Gabriela253 Buna ziua, Eu am adresa din CI in rosiori de vede, dar mi-am schimbat resedinta in bucuresti. Am fost sunata in cursul zilei de astazi de catre o vecina din ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie prezentarea in citatie ca martor? Anna_Farrell Anna_Farrell Buna ziua. In urma cu cateva zile am primit o citatie de a ma prezenta in instanta in calitate de martor intr-un alt oras. Ce pot face ca sa nu ma deplasez ... (vezi toată discuția)
Participare la un proces noiklosa noiklosa Buna ziua, Am cautat in legislatia muncii si nu am gasit un raspuns la urmatoarea problema. Sora mea intentioneaza sa actioneze in justitie cf 554/2004 ... (vezi toată discuția)