avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită compensarea cheltuielilor de judecata impieteaza ...
Discuție deschisă în Executare silită

compensarea cheltuielilor de judecata impieteaza executarea silita?

Prin hotarare a fost obligata parata la plata catre mine a unor sume reprezentand drepturi salariale.Prin aceeasi hotarare s-au compensat cheltuielile de judecata (mi s-a admis in parte actiunea), ale paratei depasindu-le pe ale mele putin.Am pus in executare silita hotararea iar ei au facut contestatie la executare, motivand ca se compensau cheltuielile si nu m-am dus sa discut cu ei cum facem cu aceste cheltuieli. Are vreo legatura una cu alta?
Cel mai recent răspuns: Toader Mihai , utilizator 19:55, 3 Noiembrie 2010
Se execută doar plata drepturilor salariale.
Cred ca nu am fost suficient de explicita.Poate partea adversa sa promoveze o contestatie la executare pe motiv ca se compensau cheltuielile de judecata ale partilor, in conditiile in care, pe calea executarii silite eu am solicitat plata drepturilor salariale cuvenite, stabilita prin hot.jud.Este admisibila o astfel de contestatie?
da
Stimata Doamna,

Dumneavoastra puneti hotararea prin care vi s-au acordat drepturi salariale in executare. Pentru cheltuielile de judecata reprezentand drepturi cu caracter pecuniar pe care intimata le are impotriva dumneavoastra, poate pune si ea hotararea in executare insa numai cat priveste aceste drepturi ale sale. Asadar vom avea doua proceduri de punere in executare a hotararii, societatea intimata va pune in executare hotararea cat priveste cheltuielile de judecata ramase dupa compensarea cu cheltuielile dumneavoastra de judecata (acea diferenta rezultata) iar dumneavoastra veti putea solicita angajatorului printr-o solicitare scrisa sa va plateasca sumele reprezentand drepturile salariale la zi.
Cele doua drepturi de creanta nu s epot compensa ele derivand din raporturi juridice diferite, unul de drept substantial rezulat din contractul de munca (drepturile dumneavoastra salariale) si unul din raport procesula (cheltuielile de judecata ale angajatorului nestinse in totalitate prin compensare).

Cu stima
av. def. Toader Mihai
Asa gandesc si eu, ca dumneavoastra. Problema este ca institutia respectiva nu a pus si ea in executare hotararea privitor la chelt.de jud., ci a venit pe executarea mea silita cu o contestatie la executare, in care se prevaleaza de faptul ca, atata vreme cat nu i-am platit diferenta de la compensarea cheltuielilor, nu i se pare legal sa fie executata silit pe drepturile mele salariale.Adica zice: Contestam executarea silita deoarece, prin aceeasi hotarare, s-au compensat cheltuielile de judecata, iar reclamantul, de rea-credinta, nu s-a prezentat la sediul nostru sa ne achite diferenta de la aceste cheltuieli, asa ca nu are dreptul sa ne execute silit pe sumele cuvenite cu titlu de dr.sal.restante, pana nu ne plateste diferenta de la cheltuieli ?! Aberant, nesimtit, fara temei legal, zic eu si totusi, asa s-au motivat in contestatie.Ce ziceti?

Alte discuții în legătură

Neintemeiere DJust DJust este posibil sa se dea neintemeierea unui proces dupa 7 luni de zile? perioada in decursul caruia a avut loc o audiere cu martori, s-au depus probe la dosar si ... (vezi toată discuția)
Materie: litigii cu profesioniştii obiect: contestaţie la executare enachemarinalin enachemarinalin Buna ziua , Am facut contestatie la executare impotriva unei firme de colectare debite . Am doua dosare pe care consider le-am castigat. Solutiile au fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua lamuriri va rog-explicatii incheiere vrica vrica Am facut o contestatie la executare pentru plata silita a unor cheltuieli de judecata in tru-un dosar in pretentii Urmatoarea pronuntare nu o inteleg ptrca ... (vezi toată discuția)