Buna ziua. Sotului meu i s-a stabilit in urma divortului de fosta sotie o pensie alimentara de 1000lei pentru 2minori (la acea data avea venituri de 3800lei). In septembrie 2010 a introdus o actiune de micsorare a pensiei alimentare (in prezent are venituri de 2800lei). La infatisare fosta sotie nu s-a prezentat iar el a facut o cerere de judecare in lipsa partilor. Am primit ulterior o citatie in care ni se precizeaza ca fosta sotie a solicitat amanarea procesului in vederea angajarii unui aparator depusa tot in ziua respectiva desi ea nu s-a prezentat atunci. ce se intampla de fapt? si ce mai poate face sotul meu intrucat nu mai dorim alte termene deoarece judecatoria respectiva este foarte departe de domiciliul nostru? Si daca fosta sotie poate avea pretentii acum sa ii ceara cheltuieli de judecata daca ea isi angajeaza avocat? Multumesc mult
Indraznesc sa va intreb ce ar trebui sa facem in continuare? Am vrea totusi sa lasam aceeasi pensie decat sa ne mai "plimbam prin tribunale pentru cateva sute de mii. multumesc mult
Deoarece s-a modificat starea de fapt in sensul diminuarii veniturilor avute in vedere de catre instanta la momentul stabilirii pensiei, sotul dv este indreptatit sa solicite reducerea pensiei si va avea castig de cauza. Poate de asemena solicita si cheltuieli de judecata. Fosta sotie poate si ea solicita cheltuieli de judecata, dar asta nu inseamna ca le si va primi mai ales daca va pierde procesul.
Daca veti castiga dumneavoastra procesul , si nu va exista recunoastere, mentionata intr-o intampinare , facuta de catre fosta sotie, veti primi cheltuielile de judecata . Daca, insa , renuntati la cererea de chemare in judecata dupa prima zi de infatisare, atunci parata poate solicita cheltuieli ocazionate de prezentul litigiu.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Rog mult un raspuns
ciciilo
Daca am introdus actiune de micsorare a pensiei alimentare fostei sotii pentru cei 2minori(avand in vedere ca venitul meu s-a micsorat), ea nu s-a prezentat la ... (vezi toată discuția)