avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.

Buna ziua.
La divort mi s-a stabilit o pensie alimentara pt cei 2 minori de 1000lei(3800lei venit din care s-a luat in calcul doar 3000lei deoarece sunt bugetar si beneficiam atunci de o norma de hrana). Acum dupa taierile de salariu am ramas cu 2800lei(inclusiv norma) si am cerut recalcularea pensiei alimentare. Fosta sotie a introdus imediat dupa ce am introdus eu cererea de micsorare ,o cerere de marire (a solicitat sa se calculeze la venit si norma de hrana care nu a fost luata in calcul atunci. La cererea ei s-a primit raspunsul de neacceptare intrucat norma nu se ia in calcul, iar la a mea s-a stabilit 1/3 din venituri. Intrebarea mea este: la serviciu se va solicita poprire pe 1/3 din venituri, ce pot face eu ca cei de la financiar sa nu calculeze si norma de hrana? sa duc si eu o copie dupa raspunsul instantei la cererea de marire unde se precizeaza ca nu se ia in calcul norma de hrana? Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ciciilo , utilizator 14:41, 9 Noiembrie 2010
Daca mai sunteti in termen, declarati recurs si solicitati instatei stabilirea pensiei in cuantum fix nu in procent. Daca a trecut termenul de recurs faceti o cerere de lamurire a dispozitivului hotararii.
Considerati ca este mai bine o suma fixa decat procent?
Cererea de lamurire a dispozitivului hotararii o pot trimite prin posta la judecatorie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs majorare pensie alimentara negrutzu2012 negrutzu2012 In urma divortului ce s-a pronuntat acum 2 ani, s-a stabilit o pensie alimentara pentru copilul meu in cuantum de 20 % din salariul net. Fosta sotie a cerut ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Radasca73 Radasca73 Se plateste pensie alimentara si din sporuri pentru conditii deosebit de periculoase, spor de noapte , norma de hrana si ore suplimentare? Pentru ca mie ... (vezi toată discuția)
Cum se va calcula pensia de intretinere ca 1/3 din venituri cand am si norma de hrana? ciciilo ciciilo buna ziua. Cum se va calcula pensia de intretinere ca 1/3 din venituri cand am si norma de hrana? Am trimis prin posta o Cererea de lamurire a ... (vezi toată discuția)