avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere retinut - neacordare prioritate ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere retinut - neacordare prioritate pieton pe trecerea de pietoni

Buna ziua. Azi mi-a fost retinut permisul de conducere pt ca nu am acordat prioritate pe trecerea de pietoni. Eu eram foarte aproape de trecerea de pietoni dar un pieton a pus piciorul pe trecere si a facut doi pasi pe cand ceilalti pietoni au asteptat sa trec eu (se vede si pe inregistrarea facuta de masina de politie). La obiectiuni agentul a notat ce i-am zis eu: "pietonul nu s-a asigurat si ca nu putem opri masina in conditii de siguranta.
Credeti ca am sanse in instanta sa imi recuperez permisul?
multumesc
Cel mai recent răspuns: chimutel , utilizator 14:40, 11 Iulie 2011
In functie de conditiile reale exista conditii pentru anularea procesului verbal de contraventie. Apelati la serviciile unui expert in domeniu. Contestati in instanta procesul verbal de contraventie,
depuneti o plang contrav la instanta , va puteti recupera permisul pana la solution proces in mod definitiv si irevoc printr-un certificat de grefa care constata existenta procesului pe rol , cu acesta va duceti la pol si ridicati permisul, urmand ca ulterior procesului, in cazul in care veti pierde sa-l predati personal.
in ceea ce priv solutia pe fond in acest caz sunteti ca" un jucator la loto" nimeni nu va poate garanta ca veti castiga sau nu depinde de probele aduse si de aprecierea judecatorului.
mult noroc
multumesc frumos
In termen de 15 zile de la primirea procesului verbal,aveti posibilitatea sa il contestati la instanta competenta locului unde a fost constatata contraventia.
Verificati procesul verbal si sub aspectul cauzelor de nulitate prevazute de art,16,17,34 din OG nr.2/2001
multumesc. o sa verific procesul verbal

Alte discuții în legătură

Contestare amenda hcl 206 eu_arise eu_arise Buna ziua, va scriu cu rugamintea de a ma indruma in elaborarea contestatiei pt o amenda de parcare data in baza HCL 206. Pt a avea o baza de discutii va ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda serbanmoga serbanmoga Buna ziua, Doresc sa va intreb oare daca am fost filmat din spate in situatia in care nu dadeam prioritate pietonilor la trecere si pe conditii de ploaie ... (vezi toată discuția)
Rubrica instiintare de plata incompleta mariusmarius7wd mariusmarius7wd Buna seara, Constituie un motiv de a contesta in instanta un procesul verbal de contraventie, faptul ca la instiintarea de plata este trecut doar numele ... (vezi toată discuția)