Buna ziua. Azi mi-a fost retinut permisul de conducere pt ca nu am acordat prioritate pe trecerea de pietoni. Eu eram foarte aproape de trecerea de pietoni dar un pieton a pus piciorul pe trecere si a facut doi pasi pe cand ceilalti pietoni au asteptat sa trec eu (se vede si pe inregistrarea facuta de masina de politie). La obiectiuni agentul a notat ce i-am zis eu: "pietonul nu s-a asigurat si ca nu putem opri masina in conditii de siguranta.
Credeti ca am sanse in instanta sa imi recuperez permisul?
multumesc
am verificat OGnr 2/2001 dupa cum m-ati sfatuit si am gasit eventual 2 chestiuni pe care va rog sa mi le lamuriti.
1. pe spatele CI am trecuta resedinta (mutatia) iar in procesul verbal agentul a scris doar domiciliul din CI. Era oare obligatoriu sa treca resedinta?
2. "Art. 16. - (1) Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: data si locul unde este incheiat; numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupatia si locul de munca ale contravenientului; "
Ocupatia si locul de munca nu au fost trecute in procesul verbal.
sunt aceste doua chestiuni motive pentru anularea procesului verbal?
Multumesc
Judecatorul mi-a aprobat plangera dupa ce a urmarit inregistrarea video si a anulat procesul verbal, dadu-mi doar avertisment.
Va multumesc frumos!!!!!!!