avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incalcare drepturi angajat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incalcare drepturi angajat?

1. Daca nu mi-am luat toate zilele de concediu care mi se cuvin pentru acest an, iar angajatorul nu imi permite sa le iau pana la 31 decembrie, ar trebui sa primesc bani in locul acelor zile? Anul trecut mi s-a intamplat la fel si nu am primit nimic.
2. Zilele de 25 decembrie si 1 ianuarie sunt sambata, iar eu lucrez sambetele. Stiu ca sunt zile libere prin lege, dar angajatorul spune ca ni le da libere, dar ne opreste din salariu. Este corect asa?
3. Primesc bonuri de masa care mi se scad din salariul din contractul de munca, desi in contract nu scrie asa. E in regula?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:41, 2 Noiembrie 2010
1. nu se compenseaza concediul in bani decat la incetarea cim. Ar trebui sa efectuati concediul cel tarziu in anul urmator celui pentru care se acorda.
2. Nu e nici corect si nici legal.
3. Nu e in regula, nici legal.
Sesizati imediat ITM deoarece este o incalcare grosolana a Codului muncii, CCM si a CIM.
Mi s-a spus clar ca nu mi se acorda aceste zile de concediu ramase nici pana la 31 decembrie 2010, nici dupa.
Pentru a-i reclama trebuie sa imi dau numele si atunci voi fi data afara sigur...
1. La ITM nu sunt luate in consideratie anoniomele.
2. Daca va este frica sa luptati pentru drepturile dvs. legale atunci stati sa-si bata angajatorul joc de dvs.

Alte discuții în legătură

La lucru sâmbãta si fãrã plata marialia marialia Buna seara, sunt angajata de aproape 4 ani la o companie care ne cheamă la munca in fiecare sâmbătă si aceasta munca nu este reglementata prin ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! doresc sa intreb daca se mai acorda in anul 2018 concediu paternal de 5 zile lucratoare ?? Iulian781 Iulian781 Sunt angajat de curand la o firma,si peste o luna va naste sotia,si am cerut informati la personal legate de concediu paternal care se acorda timp de 5 zile ... (vezi toată discuția)
Care este legea care impune confidentialitatea numelui,in cazul reclamatiilor loredana1973 loredana1973 Buna ziua.Am avut control de la ITM si am aflat cine a depus reclanatia.La fel si de la garda financiara.Care este legea.care impune inspectorilor ITM si ... (vezi toată discuția)