avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... la lucru sâmbãta si fãrã plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

la lucru sâmbãta si fãrã plata

Buna seara,

sunt angajata de aproape 4 ani la o companie care ne cheamă la munca in fiecare sâmbătă si aceasta munca nu este reglementata prin contractul individual de munca unde figurez doar cu 8 ore/zi și 40 ore/săptămână (si cu salarul minim pe economie, restul ii primim la negru) si de cate ori s-a ridicat acesta problema fost amenințați ca ne concediază. Precizez ca în aceste sâmbete
ne obliga sa facem curtenia in toată firma pentru ca a concediat femeia de servici considerând ca putem sa facem noi, ceilalți, si curățenia generala.

Va rog sa-mi spuneți, sunt obligata sa merg la munca sâmbăta și sa fac eu curățenie?
Ce as putea sa fac?? pentru ca m-am saturat sa fac curățenie la locul de munca în fiecare sâmbăta și fără sa ma plătească.

Aștept cu nerăbdare un răspuns din partea dvs.

Va mulțumesc!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:46, 5 Decembrie 2010
sesizati itm-ul.
daca vor afla ca am sesizat itm-ul voi fi concediata. Au dreptul sa ma concedieze?
n-au dreptul. si din ce spuneti, fara itm nu puteti obtine ce doriti.
marialia a scris:

daca vor afla ca am sesizat itm-ul voi fi concediata. Au dreptul sa ma concedieze?


Nu are cum sa afle ca ati sesizat ITM-ul, intrucat inpsectorii ITM au obligatia sa păstreze confidenţialitatea oricărei reclamaţii care semnaleaza nerespectarea prevederilor legale în domeniul reglementat de prezenta lege şi sa nu dezvaluie conducatorului persoanei juridice şi persoanei fizice sau reprezentantului acestora faptul ca inspecţia a fost efectuată ca urmare a unei reclamaţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare drepturi angajat? InaAndreea InaAndreea 1. Daca nu mi-am luat toate zilele de concediu care mi se cuvin pentru acest an, iar angajatorul nu imi permite sa le iau pana la 31 decembrie, ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
C.i.m 4 ore Barbu1 Barbu1 buna ziua M-am angajat la un restaurant ca aj de bucatar cind m-am angajat patronul mi-a spus ca are o situatie financiara mai dificila si sa acept c.im de 4 ... (vezi toată discuția)
Control itm iuliaalba iuliaalba Buna ziua! Ma intereseaza sa stiu, daca in cazul unei sesizari facute de un salariat la ITM, in cazul de fata ITM Alba, inspectorii de munca vor anunta firma ... (vezi toată discuția)