avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... C.I.M 4 ORE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

C.I.M 4 ORE

buna ziua M-am angajat la un restaurant ca aj de bucatar cind m-am angajat patronul mi-a spus ca are o situatie financiara mai dificila si sa acept c.im de 4 ore pentru cateva luni desi eu lucrez norma intreaga a trecut de la angajare pina acum un an si eu am ramas tot cu c.i.m de 4ore refuzand sa-mi faca c.i.m de 8 ore ce sanse mai pentru al convige sa-mi faca contrct normal pentru timpul lucrat mentionez ca lunar efectuez in jur de 240 de ore
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:50, 22 Ianuarie 2012
Sanse nu prea sunt decat daca si angajatorul este de acord cu doleanta dvs .. in caz de refuz, puteti sesiza Inspectoratul Teritorial de Munca pentru incalcarea legilsatiei muncii referitoare la drepturile si obligatiile unui salariat angajat cu c.i.m. cu timp partial ...

Potrivit art.105 alin.1C.mun, contractul individual de muncă cu timp parţial trebuie sa cuprinda, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2) C.mun., următoarele:
a) durata muncii şi repartizarea programului de lucru;
b) condiţiile în care se poate modifica programul de lucru;
c) interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.
daca fac sesizare lt i.t.m nu este posbil sa afle cine afacut sesizarea si sa mi-se desfaca c.i.m
Nu are cum sa afle , intrucat inspectorii ITM au obligatia să păstreze confidenţialitatea oricărei reclamaţii care semnalează nerespectarea prevederilor legale in domeniul reglementat de prezenta lege şi să nu dezvăluie conducătorului persoanei juridice şi persoanei fizice sau reprezentantului acestora faptul că inspecţia a fost efectuată ca urmare a unei reclamaţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere act control itm A. Ionut A. Ionut Am depus o cerere la I.T.M. pentru a intra in posesia unei declaratii data de un angajat la un control efectuat de I.T.M. pentru a o depune in instanta la un ... (vezi toată discuția)
La lucru sâmbãta si fãrã plata marialia marialia Buna seara, sunt angajata de aproape 4 ani la o companie care ne cheamă la munca in fiecare sâmbătă si aceasta munca nu este reglementata prin ... (vezi toată discuția)
Carte de munca andreea_popescu andreea_popescu Ma numesc Popescu Andreea si lucrez in Timisoara de 3ani si jumatate intr-un bar.Problema mea este ca nu de mult am aflat ca nu mi s-a facut carte de munca,cu ... (vezi toată discuția)