Pe polita de asigurare CASCO e stipulat ca pt o avarie ce depaseste suma de 150 euro imi va deconta firma de asigurare cu conditia ca aceasta valoare de 150 euro o platesc eu.
Cum pot inregistra in contabilitate daca am o avarie lla masina sub 150 euro, si pt reparatie am platit eu iar pe chit scrie fransiza la deviz.
Firma asiguratoare specifica ca valoarea francizei este de 150 EUR.
Sa spunem ca valoarea daunei , conform devizului intocmit de firma de reparatii, este de 1000 lei. Dv. efectuati reparatia si o si achitati :
6.. = 401 1000
401 = 5121 1000
Depuneti devizul de reparatii la firma asiguratoare , care va deconteaza din valoarea devizului de reparatii mai putin cu valoarea fransizei ( 150 EUR * 4 RON/EUR = 600)
5121 = 7... 400
Daca ultima valoare este mai mica decat 0 (zero) , evident ca nu o mai inregistrati.
De principiu nu puteti inregistra ceea ce nu exista. Inregistrand doar cheltuiala rezulta clar ca ati iesit in pierdere.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Plata dauna totala
Helfer
Buna ziua. De curand am avut un accident cu autovehicolul care este cumparat cu credit de la o banca. Am asigurare Casco iar masina este asigurata la suma de ... (vezi toată discuția)
Franciza casco
adriansera
Buna ziua, zilele trecute am avut un accident cu masina personala in sensul ca un participant la trafic cu un moped nu s-a asigurat la schimbarea directiei de ... (vezi toată discuția)