avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj amiabil inainte de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj amiabil inainte de divort

Scuze daca subiectul a fost deja dezbatut si nu am gasit eu raspunsul la intrebarea: se poate face partajul de comun acord (la notar, de exemplu) inainte de terminarea divortului? Am gasit opinii destul de diferite si as vrea un raspuns intemeiat, de aceea apelez la dumneavoastra. Va multumesc!
Inainte de divort = in timpul casatoriei

Art. 36. alin 2 C. fam. - Pentru motive temeinice, bunurile comune, în întregime sau numai o parte dintre ele, se pot împărţi prin hotărâre judecătorească şi în timpul căsătoriei.
Va multumesc mult, am inteles cum se procedeaza in instanta.
Daca insa vrem sa il facem la notar pana la solutionarea irevocabila a divortului, se poate?
nu. partajul se face ori concomitent actiunii de divort ori ulterior desfacerii casatoriei .
In cazuri de exceptie, se poate proceda la imparteala in timpul casatoriei.Se poate proceda , insa , la un partaj conventional notarial dupa ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti privind desfacerea casatoriei prin divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Finalizare divort prin partaj crystyna2000 crystyna2000 se poate considera un divort finalizat in conditiile in care partajul nu s-a efectuat inca? se poate recasatori una din partile implicate ?Daca da, cum va ... (vezi toată discuția)
Bun comun avdodo avdodo Speta este urmatoarea:sotii au bun comun ( apartament),vor sa divorteze insa inainte de a depune actiunea in instanta,unul din soti vrea sa cedeze partea lui ( ... (vezi toată discuția)
Procedura si costuri divorta si partaj notarial Irina S. Irina S. Care este exact procedura pentru un divort (fara copii minori) si partaj conventional? Unde pot merge partile: la Primarie sau notar (sau in ambele locuri) ? ... (vezi toată discuția)