avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca valabil?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca valabil?

Buna ziua
As dori sa va pun si eu o intrebare
Sotul meu este angajat ca sofer la o firma , insa contractul de munca a fost semnat de seful de coloana . Ce se poate intampla in caz de accident? Este valabil contractul de munca daca nu este semnat de sotul meu?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:46, 5 Noiembrie 2010
Contractul de munca trebuie sa fie vizat la ITM, altfel nu este valabil. Daca este vizat nu-i pasa nimanui de cine este semnat ca tot este inregistrat ca plateste sanatatea.
Alexandrustefan87 a scris:

Contractul de munca trebuie sa fie vizat la ITM, altfel nu este valabil. ....

Nu este chiar asa ... c.i.m. este valabil si fara viza ITM-ului .... viza ITM-ul nu constituie o conditie de ad validitatem a c.i.m.
Dupa cum spui tu ca contractul de munca este valabil si fara sa fie inregistrat la itm si fara sa fie pe declaratiile la sanatate si pensii, somaj sa vezi ce bine o sa duca cand doamne fereste o sa-l puna sa plateasca operatia cand nu apare inregistrat la casa de sanatate si ce pensie o sa aiba la casa de pensii. Un contract de munca care a depasit termenul de 20 de zile de la semnare doar cu control de la itm se poate inregistra si nu mai asa apari in baza de date de la itm pensii, sanatate, somaj. Legea e lege practica e alta,
Alexandrustefan87 a scris:

Dupa cum spui tu ca contractul de munca este valabil si fara sa fie inregistrat la itm si fara sa fie pe declaratiile la sanatate si pensii, somaj sa vezi ce bine o sa duca cand doamne fereste o sa-l puna sa plateasca operatia cand nu apare inregistrat la casa de sanatate si ce pensie o sa aiba la casa de pensii. Un contract de munca care a depasit termenul de 20 de zile de la semnare doar cu control de la itm se poate inregistra si nu mai asa apari in baza de date de la itm pensii, sanatate, somaj. Legea e lege practica e alta,

Care este prevederea legala care constituie ca viza ITM-ului pe un c.i.m. este o conditie ad validitatem ?
Ceea ce spui tu este corect, dar cine o sa ia in considerare un contract de munca semnat de ambele parti fara stampila de la itm. Ca doar asta-i Romania, nimanui nu ii pasa ce spune legea, nu vezi ca guvernul nostru schimba codul fiscal din luna in luna si spune clar in el ca se poate schimba decat cu un preaviz de 6 luni. Oricum doamna vrea sa stie daca e asigurat sotul sau nu si cum sa fie daca nu apare in baza de date de la ei. In opinia mea ar trebui sa faca gura pana primeste contractul vizat, doar nu te-ai risca cu asa ceva.

Alte discuții în legătură

Contract de munca mickey_mouse mickey_mouse in cazul in care pe contract nu apare stampila de la itm,contractul poate fi valid? (vezi toată discuția)
Contract determinat 2 luni w0lfshad3 w0lfshad3 Am fost angajat intr-o echipa pe un proiect caruia-i depasise termenul de predare. Romanii m-au pacalit ca asta ar fi fost o \"perioada de proba\", dupa ... (vezi toată discuția)
Job neplatit dana2311 dana2311 ma confrunt cu o problema legata de locul actual de munca :((.Lucrez ca secretara receptionera la o clinica medicala al carui sef este de o duritate ... (vezi toată discuția)