avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CF de informare pt. o alta persoana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CF de informare pt. o alta persoana

Buna ziua,
As dori sa stiu daca pot cere la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobilara un CF de informare care nu este pe numele meu.
Pot pune eu direct cererea sau trebuie sa merg la un notar?

Multumesc pentru raspuns si o zi buna!
Miruna
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:11, 8 Februarie 2008
Avlil, mai nou te poti uita linistita in CF a cui vrei tu cu 60 lei/ora. (fara sa te-ntrebe nimeni cine esti) Vezi pe site ANCPI
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2008
romascanu, moderator
I-auziti, doamna!
De cand e asta, Nicoleta? Si cu datele personale etc... ce faci? Protectie, ANCPI nu e prelucrator (ca nu stiu cum sa spun) de date cu caracter personal?
Mi se pare incorect sau, mai bine zis, ilegal... :(
Din 04.01.08.
E verificat. (la sector 2).
Ideea mi se pare OK .... ca doar de-aia se cheama publicitate imobiliara... dar riscanta, pentru ca nu poti sa stii cine si cu ce pleaca dupa studiu.
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2008
romascanu, moderator
Problema era daca poti obtine un CF de informare in numel proprietarului, ca de uitat am inteles ca se poate.
Eu consider ca poti depune cererea de obtinere a unui CF de informare, dar la ridicarea lui sa nu fie vreo problema ..de genul NU se poate sa-l ridicati dvs, ci proprietarul. Bineinteles asta in lipsa unei procuri.
In acest link este regulamentul de organizare si functionare al BCPI:
[ link extern ]
La art 53 este scris urmatorul lucru:
Art. 53. - (1) Cuprinsul cărţilor funciare se dovedeşte cu copia sau cu extrasul de carte funciară şi poate fi
invocat de orice persoană interesată
, având forţa probantă a prezumţiei legale relative care operează până la
proba contrară.
Deci sa inteleg ca de orice persoana interesata
Apoi am gasit si art 19 alin2. unde se spune ca:
(2) Solicitanţii vor putea obţine extrase de carte funciară pentru informare sau copii certificate ale cărţilor
funciare, fără a fi necesară justificarea vreunui interes.
Deci in intepretarea mea oricine poate cere un CF de informare fara a justifica acest lucru.
Este corect?
Multumesc pentru un raspuns

Miruna

Alte discuții în legătură

Carte funciara blocata robertnnn robertnnn Buna ziua, Am si eu o nelamurire daca ma puteti ajuta. Sunt in porcesul de cumparare al unui apartament. Problema este ca proprietarul ma cam plimba cu ... (vezi toată discuția)
Ectras informativ melchior melchior Cum pot obtine un extras de carte funciara informativ fara sa apelez la un notar public , avand la baza un temei juridic? (vezi toată discuția)
Extras cf in extenso sau copie certificata dupa coala/fila cf dariad dariad Pentru a afla actele in baza carora s-a intabulat ulterior pe alte nume un imobil care a avut ca proprietari initiali pe bunicii mei, ce este indicat sa cer de ... (vezi toată discuția)