mona75 a scris:
- ce sanse are asociatul A sa anuleze contractul de cesiune?
Legea prevede un lucru foarte frumos, macar in teorie: contractele au putere de lege intre parti. Daca ai semnat si apoi te razgandesti, asta e, poate data viitoare te gandesti de 2 ori. Deci nu vad sanse reale.
- daca trebuie facut vreun demers pe langa ORC sau trebuie asteptat pana la data de 01.04?
Judecatorul delegat nu se va pronunta asupra contractului, ci doar asupra admiterii sau respingerii inregistrarii cesiunii. Daca exista o cerere de anulare a contractului (iar nu doar declaratie verbala), o va respinge. Anularea trebuie ceruta separat.
- societatea are desemnat administrator pe unul din asociati pana la data de 31.03 . Ce se intampla dupa aceasta data avand in vedere cele prezentate mai sus. (La ORC este depusa prelungirea de mandat administrator semnata de cei trei asociati dar este blocata cu celelalte acte).?
N-au legatura unele cu altele. Cererea cu privire la administrator va fi admisa.
- cum poate dovedi asociatul A ca nu a cunoscut anumite informatii din firma de ex: contracte semnate , plati efectuate , situatia financiara (precizez ca nici nu a cerut niciodata aceste informatii era complet deziteresat de activitatea societatii)
Asta e din categoria "prostia se plateste". Asociatii au prerogativa de control, si nu pot invoca motivul ca "n-au stiut" decat daca administratorul le ascunde in mod intentionat sau prezinta date false.
- ce semnificatie are termenul de "majoritate absoluta a asociatilor si a partilor sociale"
jumatate plus unu din asociati (2 asociati) si jumatate plus una din partile sociale.