avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune locuri cimitir+cavou
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune locuri cimitir+cavou

In 1965 decedatul si-a facut cavou in cimitir. Decedeaza prin 72 si nimeni nu a deschis succesiunea(pe vremea aia...), mortii au fost ingropati incontinuare...pana acum cand societatea care se ocupa de cimitir a zis STOP. M-au pus in ceata:
1. sa dea bunica mea (fiica lui)-o declaratie la notar ca cedeaza dreptul ei asupra acelor locuri cimitirului si apoi sa merg sa le concesionez pentri 25 ani;- pai daca nu are dreptul cum sa-l cedeze?
2. Ea mai are doar o sora in viata in rest decedatul nu are alti descendenti- poate deschide succesiunea?- devine proprietar cu drept de a vinde?- sau e alta poveste cu locurile acestea din cimitir?
Cel mai recent răspuns: Carmen-Tunde Borsanyi , Avocat 00:31, 10 Februarie 2008
Inteleg ca exista un act de concesiune. Daca pe actul de concesiune figureaza numai o persoana, in speta cel din '65, atunci trebuie facuta succesiunea in urma lui.
Locurile din cimitir nu se vand.
Daca nu se vand cum se pot trece pe numele altei persoane care sa aiba grija in continuare de locuri si de cei ingropati?
Succesiune, donatie.
ATENTIE
sunt cimitire :
1.cimitire comunale = astea sunt administrate de consiliile locale sau de o firma alese de catre aceasta si se organizeaza dupa un regulament propriu al acelei institutii locurile se concesioneaza intaietate avand succesorii decedatilor ingropati acolo sau al ultimului concesionar, se pot dona aceste concesiuni cu acordul expres al administratorului si in conditiile stipulate de catre acesta iar calitatea de mostenitor se arat[ cu certificatul de mostenitor etc.

2.cimitire confesionale = astea apartin unei anumite confesiuni, de expl. in orasele din provincie veti gasi:
cimitir ortodox, cimitir greco-catolic, cimitir romano-catolic, cimitir evanghelic, cimitie reformat, baptist etc.
Acestea sunt administrate de cultul a carui proprietate sunt si se reglementeaza dupa codul canonic si regulamentul interor al cultului respectiv.

Astfel de la un cult la altul difera perioada ( termenul ), modalitate si pretul de concesionare.

De obicei se merge pe rudenia de sange, dar in cazul in care sunt mai multi membrii in familie ( ex. 2 locuri si sunt 7 frati care pot cere dreptul de concesiune asupra acelor locuri ) concesiunea se va incheia doar pe numele unuia dintre ei iar restul vor renunta in scris la acest drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preotul ortodox i-a spus bunicii că nu va aproba înmormântarea ei lângă bunicul, unde are concesionat locul de veci, pentru că s-a pocăit. ce pot face ca să-l conving atunci când va sosi momentul? wazz wazz Buna ziua Bunicul meu a fost ingropat in cimitir ortodox acum 25 ani. Bunica mea are si ea loc de veci langa el tot de atunci. Ieri popa i a spus ca nu va ... (vezi toată discuția)
Loc de veci fara acte - intrare in legalitate marshanna marshanna Buna ziua, Este vorba despre un loc de veci ale carui acte nu stiu pe unde ar putea fi. Asadar, in urma cu vreo 50 de ani, familia de pe mama mea a ... (vezi toată discuția)
Intrarea in proprietatea unui loc de veci simi7705 simi7705 Buna ziua. Sotul meu a decedat acum 21 de ani iar la momentul acela eu i-am dat banii pentru a cumpara locul de veci cumnatului meu, fratele decedatului.Acesta ... (vezi toată discuția)