avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impartire proprietate in caz de divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impartire proprietate in caz de divort

Buna seara,

Doresc sa stiu daca imobilul dobandit prin dezbatere succesorala de la parintii mei este o proprietate care in cazul divortului este impartit intre mine si sot sau nu este inclus in bunurile comune care se impart.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carmen Banioti , Avocat 23:19, 2 Noiembrie 2010
Bunurile mostenite nu intra in comunitatea de bunuri, avand regim de bunuri proprii.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Noiembrie 2010
ContSters60093, utilizator
Nu se imparte. Vederti art 31 lit. b din Codul familiei.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
In regimul comunitatii de bunuri nu pot intra decat acele bunuri care sunt dobandite de catre soti in timpul casatoriei, intrucat exista prezumtia de contributie cumulata la dobandirea acelor bunuri.
Insa, in ceea ce priveste bunurile ce au caracter de mostenire, acestea sunt potrivit legii bunuri cu caracer strict individual, deci nu pot intra in masa partajabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj pavalutagigi pavalutagigi intre sot ,sotie,copil 19 ani care este procentul sotului? (vezi toată discuția)
Contract matrimonial ancar29 ancar29 Buna seara, in cazul in care viitorul sot nu dreste sa faca un contract prenuptial, as putea face o conventie notariala in care sa trec toate ... (vezi toată discuția)
Dreptul celei de a doua sotii asupra bunurilor existente ale sotului. raisa2010 raisa2010 Situatia: Sunt unicul copil al tatalui supravietuitor, tata care s-a recasatorit si locuieste impreuna cu a doua sotie in apartamentul in care am locuit eu si ... (vezi toată discuția)