avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Eliberare conditionata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Eliberare conditionata

Buna seara.Sotul meu are o condamnare definitiva(pt. complicitate la furt) de 5 ani. Din acesti 5ani, el a facut deja 1an si 7luni. Plus ca in ultimele 8luni el a si lucrat, a participat si la diverse activitati culturale din cadrul penitenciarului, are un comportament foarte bun,din pacate are si probleme de sanatate. As fi dorit sa stiu daca in acest moment putem sa cerem o eliberare conditionata?,daca il va afecta sau ajuta in vreun fel "mica reforma",sau care sunt pasii de urmat ca el sa iasa cat mai repede, se se intoarca la familia sa? Va multumesc. Astept raspunsurile dumneavoastra.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Noiembrie 2010
yulya_73, utilizator
In raport de natura afectiunilor de care sufera sotul dvs,eventual conducerea unitatii poate dispune fie trmiterea in infirmerie sau in spital penitentiar
Daca afectiunea nu poate fi tratata in sistemul penitenciar ,eventual se poate admite intrerupere pentru tratament in unitate de speciliatate ,dar pentru o perioada bine determinata
Va multumesc pt. raspuns, dar as dori daca se poate si cineva stie, sa mi se raspunda si la celelalte nelamuriri pe care le am. Adica: - Daca il ajuta sau il dezavantajeaza in vreun mod aceasta "Mica Reforma",daca poate face ceva? Dupa cat timp poate cere o liberare conditionata? Sau ce alte caii sunt disponibile in cazul sau? Multumesc.
Poate cere eliberarea conditionata dupa ce executa 2/3 din pedeapsa din care se mai scad si zilele considerate efectuate ca urmare a muncii prestate sau a cursurilor urmate in penitenciar.
Parerea mea este sa luati un avocat care a mai lucrat pe asemenea spete.
Bafta!
Liberarea conditionata se poate solicita sau sotul dvs poate fi propus pentru aceasta de comisia penitenciarului,in cinditiile prev.de art.59 si urm.cpen la implinirea termenului legal de 1/3 din pedeapsa aplicata si cu scaderea unui numar de 7 zile la luna conf.disp.Legii nr.275/2006.
In privinta afectiunilor de care pretindeti ca sufera sotul dvs,daca acesta nu pot fi tratate in reteaua sanitara A.N.P.,urmeaza sa solicitati intreruperea executarii pedepsei,in urma efectuarii unei expertize medico-legale de catre INML.
Multumesc pentru raspuns.Daca ar fi asa,sotul meu are executat aproape 1/3 din pedeapsa,adica ar putea cere sau i s-ar putea propune aceasta eliberare conditionata? Cu numarul de zile casigate,el nu a avut decat 5 zile pe luna castig la munca depusa,nu stiu daca se pune ceva pt. activitatile cutlurale,religioase,etc. Iar in ce priveste starea sa de sanatate ,deocamdata acum i se fac analize,investigatii,etc. Numai dupa acestea vom stii cu adevarat care este problema.

Alte discuții în legătură

Eliberarea conditionata amaya_maya2004 amaya_maya2004 buna ziua!am si eu o intrebare pt dvs ,sotul meu are 2 procese la care are 7luni la unul si la celalalt are 1an pt furt iar luna aceasta se termina recursul ... (vezi toată discuția)
Intreruperea executarii pedepsei ionharcau ionharcau speta e urmatorea: condamnat la inchisoare de un an si 8 luni (20 luni) din care s-au executat in regim de arest preventiv 4 luni si 12 zile. condamnatul ... (vezi toată discuția)
Condamnat la 2 ani cu executare kinky kinky Buna ziua, suntem tineri si speram sa reusim, sa nu trecem prin asa ceva.. este vorba de sotul meu care a fost condamnat la 2 ani inchisoare. Sunt inca ... (vezi toată discuția)