avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Eliberare conditionata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Eliberare conditionata

Buna seara.Sotul meu are o condamnare definitiva(pt. complicitate la furt) de 5 ani. Din acesti 5ani, el a facut deja 1an si 7luni. Plus ca in ultimele 8luni el a si lucrat, a participat si la diverse activitati culturale din cadrul penitenciarului, are un comportament foarte bun,din pacate are si probleme de sanatate. As fi dorit sa stiu daca in acest moment putem sa cerem o eliberare conditionata?,daca il va afecta sau ajuta in vreun fel "mica reforma",sau care sunt pasii de urmat ca el sa iasa cat mai repede, se se intoarca la familia sa? Va multumesc. Astept raspunsurile dumneavoastra.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Noiembrie 2010
yulya_73, utilizator
Multumesc pt. raspuns. Nu este unul prea "imbucurator" pt. noi,dar nu avem de ales,din pacate. Poate se mai schimba ceva intre timp, intr-un an de zile, poate apare vreo lege noua. O seara buna.
omucuciocanu a scris:

Doamna,
In cel mai fericit caz se va elibera in octombrie 2011.
@r.gabi a gresit cand v-a spus ca dupa ce face 1/3 din pedeapsa poate sa faca cerere de eliberare conditionata.
Trebuie sa faca 2/3 din pedeapsa din care se scad zilele considerate efectuate in baza muncii prestate si a cursurilor urmate in penitenciar.
Oricum cu toate scazamintele nu mai devreme de 1/2 din pedeapsa.

Bafta!

Corect !
Greseala de tastare,imi pare rau 1 in loc de 2:slap:
Buna ziua. Fiti amabili, am intrebat si in mesajele de dinainte,dar nimeni nu mi-a dat nici un raspuns,asa ca voi formula iarasi intrebarea.In cazul in care sotul meu va primi o eliberare conditionata,el poate pàràsi tara? Asa cum am mai spus,noi de 5 ani nu mai locuiam in Romania.Multumesc.
domnule r.gabi
ati postat o informatie gresita! este vorba de 2/3 din pedeapsa nu de 1/3. incercati sa fiti mai atent, fiidca creati iluzii nefondate familiei. Plus k ei o sa faca presiuni asupra avocatului in baza informatiei dv si de aici si nemultumirea lumii fata de prestatiile acestora
samoila_irinel a scris:

domnule r.gabi
ati postat o informatie gresita! este vorba de 2/3 din pedeapsa nu de 1/3. incercati sa fiti mai atent, fiidca creati iluzii nefondate familiei. Plus k ei o sa faca presiuni asupra avocatului in baza informatiei dv si de aici si nemultumirea lumii fata de prestatiile acestora

Eu credeam ca ati vazut mai sus,ca mi-am asumat greseala de tastare.
Oricum va multumesc pentru corectura !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberarea conditionata amaya_maya2004 amaya_maya2004 buna ziua!am si eu o intrebare pt dvs ,sotul meu are 2 procese la care are 7luni la unul si la celalalt are 1an pt furt iar luna aceasta se termina recursul ... (vezi toată discuția)
Intreruperea executarii pedepsei ionharcau ionharcau speta e urmatorea: condamnat la inchisoare de un an si 8 luni (20 luni) din care s-au executat in regim de arest preventiv 4 luni si 12 zile. condamnatul ... (vezi toată discuția)
Condamnat la 2 ani cu executare kinky kinky Buna ziua, suntem tineri si speram sa reusim, sa nu trecem prin asa ceva.. este vorba de sotul meu care a fost condamnat la 2 ani inchisoare. Sunt inca ... (vezi toată discuția)