Buna seara.Sotul meu are o condamnare definitiva(pt. complicitate la furt) de 5 ani. Din acesti 5ani, el a facut deja 1an si 7luni. Plus ca in ultimele 8luni el a si lucrat, a participat si la diverse activitati culturale din cadrul penitenciarului, are un comportament foarte bun,din pacate are si probleme de sanatate. As fi dorit sa stiu daca in acest moment putem sa cerem o eliberare conditionata?,daca il va afecta sau ajuta in vreun fel "mica reforma",sau care sunt pasii de urmat ca el sa iasa cat mai repede, se se intoarca la familia sa? Va multumesc. Astept raspunsurile dumneavoastra.
Buna seara. Chiar v-as ruga daca se poate ca cineva,care se pricepe,sa-mi calculeze,cand se face termenul,ca noi sa putem face demersurile necesare. El are un comportament foarte bun, lucreaza, participa si la activitatile din cadrul penitenciarului,de multe ori are recompense,dar nu stim care sunt pasii de urmat si cand ar trebui sa incepem sa-i urmàm. Avocatul actual ne tot spune sa avem rabdare,dar cum noi am mai avut incredere si in alti avocati si n-au fost sinceri, decat ne-au promis una si alta,iar la final nimic nu a iesit cum trebuia,deja acum am devenit suspiciosi si neàncrezatori. Va multumesc pt. sfaturi si pt. ajutor.
Buna ziua. Are facuta o perioada de 5luni in anul 2000,arest preventiv,dupa care a durat procesul,timp de aproape 10 ani. Iar in anul 2009,luna septembrie a fost arestat si adus in Romania pt. executarea pedepsei. Din martie 2010 lucreaza si participa la diverse activitati. Deci,care ar fi termenul??? Multumesc.
As mai dori sa stiu, daca se poate, in cazul unei eliberari conditionate, el poate pleca din tara? Am spus si in mesajele trecute,ca familia sa(copilul si sotia) nu locuiesc in Romania, iar si el este resident intr-o alta tara ca si familia sa. Care sunt procedurile in Romania? Sau regulile? Dar dupa ce isi executa pedeapsa, cum se procedeaza,pt. ca el sa se poata intoarce la familie? Multumesc.
Doamna,
In cel mai fericit caz se va elibera in octombrie 2011.
@r.gabi a gresit cand v-a spus ca dupa ce face 1/3 din pedeapsa poate sa faca cerere de eliberare conditionata.
Trebuie sa faca 2/3 din pedeapsa din care se scad zilele considerate efectuate in baza muncii prestate si a cursurilor urmate in penitenciar.
Oricum cu toate scazamintele nu mai devreme de 1/2 din pedeapsa.