Buna seara.Sotul meu are o condamnare definitiva(pt. complicitate la furt) de 5 ani. Din acesti 5ani, el a facut deja 1an si 7luni. Plus ca in ultimele 8luni el a si lucrat, a participat si la diverse activitati culturale din cadrul penitenciarului, are un comportament foarte bun,din pacate are si probleme de sanatate. As fi dorit sa stiu daca in acest moment putem sa cerem o eliberare conditionata?,daca il va afecta sau ajuta in vreun fel "mica reforma",sau care sunt pasii de urmat ca el sa iasa cat mai repede, se se intoarca la familia sa? Va multumesc. Astept raspunsurile dumneavoastra.
Recomand aceleasi variante ca si @r.gabi.
Pana nu executa fractiunea respectiva din pedeapsa pt liberarea conditionata, pt motive medicale e posibila intreruperea pedepsei, cf. art. 455 Cod proc. pen.
Va multumesc pt. sfaturi,dar este destul de greu si de complicat. Avocat avem si in prezent,i-am tot schimbat,dar nici unul pana in acest moment nu ne-a dat un rezultat favorabil. Problema este ca noi,familia sa nu suntem in tara(sotia si copilul-minor), iar ca sa stam de vorba cu un avocat care sa ne invete ce si cum trebuie sa facem, ar trebui sa fim acolo,pt. asta e nevoie de timp si bani,ceia ce este dificil in aceste momente de criza.Altfel ramane varianta-telefon,ceia ce nu este nici pe departe metoda cea mai buna,"una vorbim si alta se face".
Multumesc. Dar nu ne intereseaza o intrerupere a pedepsei,deoarece nu l-ar ajuta oricum cu nimic. Dupa cum v-am spus noi suntem plecati din tara de mai bine de 5 ani,pe toata durata procesului(10 ani) am avut tot timpul avocat,dar pana lka urma totul s-a sfarsit rau. Iar daca el si-ar intrerupe executarea nu cred ca ar putea parasii tara pt. a veni sa se trateze aici,alaturi de noi.Asa ca trebuie sa gasim o alta posibilitate ca el sa poata termina cat mai repede cu acest "calvar", ca sa se poata intoarce la familia sa.
Atunci alta varianta decat sa asteptati sa treaca timpul nu este.
Din pacate, cu o stare de sanatate precara, nu va mai putea sa muncesca si atunci nu mai castiga zile, dar este eligibil pt liberare conditionata la termen.
Va sfatuiesc sa nu asteptati sa i se recomande, ci faceti imediat cerere, cand ati calculat ca s-a implinit termenul.
Referatele bune ,faptul ca are o comportare buna la locul de detentie,vor contribui la propunerea de liberare conditionata la implinirea termenului prevazut de lege.