avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contabilitate intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contabilitate intreprindere individuala

Buna seara! As dorii sa stiu pentru o intreprindere individuala (taxi) ce documente contabile sunt necesare lunar dar si pentru a avea angajati. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: contabil20 , utilizator 09:03, 10 Noiembrie 2010
Presupun ca functionati pe baza unei norme de venit si nu sunteti platitor de tva.
Aveti nevoie de registrul inventar (se completeaza la sf anului) si registrul unic de control (in cazul unui eventual control).
Trebuie sa tineti o situatie a vanzarilor (jurnal de vanzari). Veti inregistra aici toate rapoartele zilnice ale casei de marcat.
In cazul in care depasiti 10.000 euro la sf anului se depune declaratia 392.
Daca depasiti 35.000 euro in cursul anului trebuie sa va inregistrati ca si platitor de tva.
Cam atat, cred.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Noiembrie 2010
contabil20, utilizator
va multumesc mulc pt informatiile acordate si mai as dorii sa va intreb ce declaratii trebuiesc depuse lunar si am inteles ca sunt necesare si registul de casa (chitante) si nir????
Lunar vi se calculeaza contributiile: contributia de sanatate (trebuie sa aveti contract obligatoriu si veti depune declaratii trimestrial) si contributia de pensii (este obligatoriu sa aveti contract cu casa de pensii doar daca nu aveti un contract de munca in derulare in alta parte - se poate face contract pe orice suma aleasa de dvs). Mergeti sa incheiati contractele dar sunati inainte sa stiti ce documente trebuie sa aveti la dvs.

Nu este obligatoriu registru de casa si nir. PFA-urile pot dispune de bani dupa bunul plac si iar cheltuielile nu influenteaza calculul impozitului deci nu e necesara evidenta lor.
Faceti totusi NIR pentru obiectele de inventar achizitionate care vor fi trecute in registrul inventar la sfarsitul anului si documentele de receptie pentru imobilizari (poate achizitionati de exemplu o masina).
Ultima modificare: Miercuri, 10 Noiembrie 2010
contabil20, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala neplatitoare de tva vmkriss vmkriss As dori sa stiu daca platile depasesc incasarile, trebuie facut un contract cum ca am imprumutat intreprindere individuala cu bani. Ce declaratii se ... (vezi toată discuția)
Documente contabile pt. i.i. cu norma de venit ginan ginan ce documente contabile ar trebui sa prezint unui control al garzii financiaredaca sunt I.I. cu norma de venit ( in afara de registru specisal la casa de ... (vezi toată discuția)
Intrebare pfa alina240 alina240 Buna ziua , Am infiintat de curand un PFA cu obiect de activitate inchirieri. Detin o cladire compusa din mai multe incaperi pe care le voi inchiria si ... (vezi toată discuția)