avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE ILEGALA?
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE ILEGALA?

Printr-o ordonanta de plata un debitor a fost obligat la plata unei sume de bani plus a dobanzilor de intarziere. Debitorul este somat sa faca plata in termen de 30 de zile de la comunicare. Dupa comunicarea hotararii si dupa expirarea termenului pentru exercitarea cererii in anulare, creditorul solicita aplicarea mentiunii "irevocabila" pe aceasta si duce hotararea la executor. Acesta, procedeaza la formularea de cerere de incuviintare de executare silita, care i se acorda. Ulterior, someaza debitorul care, insa, face dovada achitarii debitului (nu si a penalitatilor) in ziua 30, calculat de la data comunicarii hotararii. In aceasta situatie, debitorul face contestatie la executare, aratand ca executarea este ilegala, pentru ca el a respectat termenul de 30 de zile (desi omite sa spuna ca nu a achitat si penalitatile). In aceasta situatie, in care executarea a fost incuviintata de catre o instanta, se poate retine ca este vorba de o executare ilegala?
Cel mai recent răspuns: ContSters22096 , utilizator 10:30, 3 Noiembrie 2010
nu;
refaceti cererea de executare in sensul de a solicita doar penalitatile ce v-au fost acordate de instanta
Ultima modificare: Miercuri, 3 Noiembrie 2010
ContSters22096, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ioanandrei ioanandrei Va rog sa ma ajutati : In cazul in care o suma cu titlu \"cheltuieli de judecata \" se doreste a fi executata silit care este procedura ( debitorul este o ... (vezi toată discuția)
Somatie plata cata06 cata06 buna ziua am fost dat in judecata pentru neplata unor facturi de servicii(gunoi)emise in 2009-2010 in valoare de 42 ron la care mi-au adaugat penalitati de 35 ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuielilor de judecata truichici truichici Buna ziua. In urma unei Hotarari a instantei civile , am fost obligat pt. plata unor cheltuieli de judecata. In cat timp si cum trebuie platite respectivele ... (vezi toată discuția)