avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... somatie plata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

somatie plata

buna ziua
am fost dat in judecata pentru neplata unor facturi de servicii(gunoi)emise in 2009-2010 in valoare de 42 ron la care mi-au adaugat penalitati de 35 ron.
facturile respective nu au ajuns la mine si nici nu sunt semnate de mine sau o alta persoana din familia mea.
nu am primit nici o somatie de plata in acest timp,decat am fost chemat in instanta la aceasta data
ce sansa credeti ca are prestatorul in aceste conditii?
poate sa aiba castig de cauza fiind protejat de o lege anume?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 10:44, 18 Martie 2013
Formulaţi întâmpinare arătând în cuprinsul acesteia că nu aţi primit documentele pe baza cărora reclamantul îşi întemeiază dreptul la acţiune. Reclamantul trebuie să facă dovada că v-a înmânat documentele de plată a serviciilor prestate. Instanţa va analiza şi se va pronunţa.
Desi nu precizati pentru care luni din anul 2009 au fost depuse facturi la instanta, daca au fost depuse si pentru perioada ianuarie, februare si martie (pana la data actiunii) puteti invoca si prescriptia

De fapt, pentru toate facturile din 2009 a intervenit prescriptia dreptului la actiune, precum si pentru facturile pe lunile ianuarie,februarie din 2010.
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
cum se procedeaza?deja au trecut vreo 2 termene,deoarece initial nu am fost citat la adresa corecta,mai am aceasta posibilitate de atac?
va multumesc
Va puteti prezenta personal in instanta si in cuvantul care vi se acorda solicitati instantei sa se respinga actiunea creditoarei ca fiind prescrisa in raport de facturile emise in 2009 si 2010 ptr lunile pe care vi le-am precizata inraspunsul anterior, iar pentru restul lunilor pentru anul 2010, puteti recunoaste debitul si sa platiti ,solicitand un termen in sensul stingerii amiabile a litigiului.
Solutie: Admite in parte cererea. Obliga debitorul sa plateasca creditoarei suma de 42 lei reprezentand contravaloarea serviciilor prestate debitorului conform facturilor fiscale emise in perioada noiembrie 2009-februarie 2010 in termen de 10 de zile de la data comunicarii prezentei hotarari. Respinge cererea privind acordarea penalitatilor. Cu drept de cerere in anulare pentru debitoare in termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi
Acesta este raspunsul publicat de judecatorie pe site-ul lor. Este ok?
Ce reprezinta aceasta cerere in anulare si cum trebuie procedat?
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Modalitate contestatie anulare titlu executoriu asbinvest asbinvest Buna ziua ! SC X sint actionat in judecata de SC Y ca debitor ( X ) in baza citatiei emise de judecatoria Bacau in 30.05.2011 si termen de judecare in data de ... (vezi toată discuția)
Anulare investire executare laur2013 laur2013 buna ziua, Cum pot formula o cerere catre instanta prin care sa constate lipsa de interes, prescriptia acesteti hotarari care suna in felul urmator: ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata madalinutzas madalinutzas o firma de furnizare servicii de tv tel si internet m au dat in judecata termenul a fost p 10 01 13 nu m am prezentat dar pe site ul judecatoriei am vazut ... (vezi toată discuția)