avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... somatie plata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

somatie plata

buna ziua
am fost dat in judecata pentru neplata unor facturi de servicii(gunoi)emise in 2009-2010 in valoare de 42 ron la care mi-au adaugat penalitati de 35 ron.
facturile respective nu au ajuns la mine si nici nu sunt semnate de mine sau o alta persoana din familia mea.
nu am primit nici o somatie de plata in acest timp,decat am fost chemat in instanta la aceasta data
ce sansa credeti ca are prestatorul in aceste conditii?
poate sa aiba castig de cauza fiind protejat de o lege anume?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 10:44, 18 Martie 2013
Prin solutia ei, instanta a considerat intemeiata cererea creditoarei de a va obliga la plata sumei de 42 de lei reprezentand c/val servicii prestate de creditoare ,respingand insa creditoarei cererea de a va obliga si la plata penalitatilor de intarziere(de aici admiterea in parte a cererii),ceea ce este un lucru favorabil dv.suma deplata va fi de 42 roni nu de 77 roni
In termen de 10 zile de la comunicarea hotararii(ordonanta care contine somatia de plata),puteti formula cerere in anulare ,prcizandu-va motivele pentru care considerati ca instanta nu terebuia sa emita ordonanta care sa contina somatia de plata ,puteti aduce probe noi,puteti invoca orice situatie de fapt pe care , din anumite motive ,nu ati prezentat-o in fata instantei care a emis somatia.Cererea in anulare este cale de atac imporiva sentintei de emitere a somatiei de plata. Se depune la instanta care a emis somatie si se taxeaza cu jumatate din taxa de timbru ptr somatia de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate contestatie anulare titlu executoriu asbinvest asbinvest Buna ziua ! SC X sint actionat in judecata de SC Y ca debitor ( X ) in baza citatiei emise de judecatoria Bacau in 30.05.2011 si termen de judecare in data de ... (vezi toată discuția)
Anulare investire executare laur2013 laur2013 buna ziua, Cum pot formula o cerere catre instanta prin care sa constate lipsa de interes, prescriptia acesteti hotarari care suna in felul urmator: ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata madalinutzas madalinutzas o firma de furnizare servicii de tv tel si internet m au dat in judecata termenul a fost p 10 01 13 nu m am prezentat dar pe site ul judecatoriei am vazut ... (vezi toată discuția)