avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre gardul dintre mine si vecinul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre gardul dintre mine si vecinul

buna ziua! ma numesc adrian si am si eu o intrebare: cine tb sa faca gardul sin spatele casei? sa il construiasca? in fata casei este cnstruit de mine iar in spatele casei nu este gard si vreau sa intreb cine are obligatia sa il constriasca. multumesc

Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 11:58, 3 Noiembrie 2010
Fiule, amandoi, in egala parte.
Nimeni!!! Nimeni nu are obligatia sa faca/sa construiasca vreun gard. Proprietarii a doua imobile pot in comun sa construiasca un gard daca se inteleg si au aprobarea primariei... sau fiecare in parte poate sa isi faca gard daca il intereseaza asta tot cu aprobarea primariei...

daca ar exista un gard si acesta ar fi "gard comun" ( definit pe undeva prin Codul civil) atunci cei doi proprietari ar fi obligati sa il repare in parte.....

ah, si daca gainile sau alte oratanii ale vecinului intra pe proprietatea dvs , da il puteti obliga.... sa le puna lesa /gard/etc.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Noiembrie 2010
Cristian Fara, Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delimitare intre vecini ! mihaiene68 mihaiene68 Intre doua proprietati cine are obligatia legala sa faca gard !Exista vreo lege care sa oblige pe unul din vecini sa imprejmuie ? (vezi toată discuția)
Gard imprejmuire proprietate oisteion oisteion Buna ziua!Locuiesc la tara si prin natura pozitiei am doar un vecin : in partea de sud se afla proprietatea vecinului,iar la nord este un ,,canal,,de scurgere ... (vezi toată discuția)
Inaltare curtea casei miriam2014 miriam2014 Buna ziua, am inaltat curtea casei pentru a o aduce la nivelul strazii si a impiedica astfel scurgerea apei din strada in curte. Acum, vecinul din dreapta ma ... (vezi toată discuția)