avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara minor

Speta . De aproximativ un an si jumatate mama copilului a deschis un cont la o anumita banca , cont in care tatal copilului sa depuna pensia alimentara . In tot acest timp tatal ( banuia mama ) a depus in cont , sporadic , pensia datorata . Vazand ca plata pensiei este facuta sporadic, mama face plangere penala pentru abandon de familie. Pentru a dovedi ca tatal nu plateste pensia regulat , mama a cerut de la banca un extras de cont . Stupoare ! Toate sumele depuse in cont sunt (sume de care mama credea ca sunt depuse cu titlu de pensie alimentara de catre tata) sunt depuse de concubina tatalui cu titlu " alocatie copil" . In acest caz concubina neavand nici o calitate de a plati ceva copilului , dupa un timp i-ar putea cere mamei sa ii inapoieze banii depusi in cont spunand de exemplu ca a gresit contul in care a facut anumite plati ? Avand in vedere ca nici o suma nu este depusa de catre tata , mama copilului poate reclama faptul ca tatal nu a platit nici o suma cu titlu de pensie de intretinerer ptr. minor ?
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 13:46, 4 Noiembrie 2010
Mie personal imi este greu sa cred ca doar din ignoranta a depus altcineva banii si cu titlu de "alocatie copil".Tata nu stie ce trebuie sa plateasca conform hotararii judecatoresti?.Va ganditi totusi ca mama poate fi acuzata ca a cheltuit niste bani care nu ii apartin?Stiu ca trebuie sa plecam acordand circumstante atenuante,dar atat de multe rautati se fac incat..dati-mi voie sa fiu sceptica.Paza buna trece primejdia rea!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se acorda pensia alimentara a copilului dupa 18 ani daca acesta este inca elev carro carro Copilul meu implineste luna acesta 18 ani si este inca elev , trece in clasa XII. Mai are un an de liceu si apoi, sper sa merga la facultate. Primeste pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară copil alexandru1206 alexandru1206 Buna ziua In urma unui divort minorul va sta cu mama urmând ca tatăl sa plateasca pensie alimentară.Tatal doreste sa plateasca pensia in cont deschis pe ... (vezi toată discuția)
Executare silită pensie de întreținere cerută de părintele la care minorul nu mai vrea să locuiască. este corect? Evelyn 10 Evelyn 10 Va rog sa mă ajutați ca să inteleg cum este legea. Baiatul a stat la mama după divorț. Cum a împlinit 15 ani din cauza neglijetei si agresiuni fizice si ... (vezi toată discuția)