avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzator de rea credinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzator de rea credinta

Cumnatul meu a cumparat un teren in Tecuci si a ridicat o casa cu un etaj pe acel teren. Dupa ce a fost gata casa, a aparut o persoana care a solicitat bani pe terenul respectiv deoarece vanzatorul era fratele respectivei persoane si vanduse terenul fara acordul ei. A urmat un refuz si un proces deschis la Tecuci. Apoi reclamantul a mutat procesul la Bucuresti unde locuia. Cumnatul meu si-a angajat un avocat care sa-l reprezinte si nu a participat la toate sedintele din cauza distantei. Avocatul a fost prezent la toate sedintele. Vanzatorul terenului a declarat ca nu isi mai aminteste in ce conditii a vandut terenul, ce acte a prezentat, cati bani a luat. Sentinta definitiva a fost: cumnatul meu a fost declarat cumparator de rea credinta si obligat sa plateasca terenul reclamantului la un pret exagerat, sau reclamantul poate cumpara casa la un pret de nimic. Am inteles ca daca se aduc probe noi cazul se poate rejudeca. Vanzatorul sigur minte. Cu totii ne-am dori sa uitam lucruri care ne pot creea probleme. Ma intreb daca ar admite judecatorul un test cu detectorul de minciuni pentru vanzator.
Cel mai recent răspuns: Georgeta Istrate , Avocat 20:39, 9 Februarie 2008
In masura in care hotararea pronuntata de catre instanta este definitiva si irevocabila, singurele modalitati de a o mai ataca sunt reprezentate de caile extraordinare de atac: contestatia in anulare si revizuirea. Ideea este ca in temeiul actelor noi sa solicitati "rejudecarea", deci nu instanta sa va admita probatorii. Solicitati sprijinul unui avocat care sa vada dosarul si eventual sa va spuna daca se poate exercita vreo cale extraordinara de atac, deci daca sunt sau nu indeplinite conditiile pentru aceasta. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casare in tot dmanisor dmanisor Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este urmatorul pas care pot sa-l fac( SC SRL) in urma hotararii data de Curtea de apel; Tip solutie: cu ... (vezi toată discuția)
Infractiune cu consecinte grave adina 72 adina 72 Asi dori sa stiu daca o sentinta pentru infractiune cu consecinte grave data in lipsa reclamatului poate fi definitiva sau se poate rejudeca daca reclamantul ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare -parinte -copii dragoianu dragoianu Buna ziua,o intrebare mai incurcata ,mama a infiat in urma cu 15 ani pe fata fratelui meu pentru a o ajuta, dar ea nu a mai tinut legatura cu mama dupa ... (vezi toată discuția)