avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cumparare -parinte -copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cumparare -parinte -copii

Buna ziua,o intrebare mai incurcata ,mama a infiat in urma cu 15 ani pe fata fratelui meu pentru a o ajuta, dar ea nu a mai tinut legatura cu mama dupa casatoria ei.
Mama vrea sa faca vanzare cumparare pentru mine si frate ca sa nu participe nepoata la mostenire.
-daca facem contractul dar nu-i dam mamei bani poate fi contestat?
-daca dupa moatrea mamei fratele nu vrea sa vinda eu ce pot face?
-se fac doua contracte sau unul singur pentru amandoi?
Va vinde printr-un singur contract amandorurua. Inc azul in care fratele nu va vrea sa vanda mergeti in instanta si solicitati iesirea din indivizune.

Daca nu dati banii mamei, atunci contractul respectiv va putea fi atacat in instanta ca fiind o donatie deghizata.
Car3men a scris:

Daca nu dati banii mamei, atunci contractul respectiv va putea fi atacat in instanta ca fiind o donatie deghizata.

Cine poate sa atace acest contract? Din cate stiu si am vazut,atat vanzatorul cat si cumparatorul merg la notar,si acolo notarul ca martor intreaba pe vanzator daca a primit banii de la cumparator. Nu am vazut niciodata sau sa fii aflat ca cumparatorul da banii vanzatorului in fata notarului.
Asadar,din moment ce notarul intreaba pe vanzator daca a primt banii de la cumparator,iar vanzatorul spune ca a primit,notarul intocmeste actele de vanzare-cumparare si fiecare semneaza in dreptul sau de cumparator/vanzator. Cam greu sa sppuna apoi ca nu a primit banii cand in fata notarului a declarat ca a primit.
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2013
Tarzan2012, utilizator
Teoretic asa este!

Dar, practic, cu un avocat bun si cu experienta in domeniu, se poate demonstra in instanta, ca practic suma de bani prevazuta in contract nu a fost platita in mod efectiv , deci nu poate fi vorba de vanzare-cumparare.

:P
:stunned:Aveti dreptate aici,cu un avocat bun ar merge,dar uneori cam greu. Chiar daca avocatul ar fii bun,daca persoana care spune ca a dat banii,va sustine in sus si jos ca a dat,ca a avut banii,mergand pana colo incat sa ceara testul cu detectorul de minciuni,insa instanta nu accepta testul,doar martorii si dovada,asadar actul exista,martorul exista acel notar.:hammer:
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2013
Tarzan2012, utilizator

Alte discuții în legătură

Am fost fraudat panaitoctavian panaitoctavian Bunaziua.in anul 2009am vandut un teren si din aceasta vanzare cumparatorul mai avea sa-mi dea o diferenta de 40 000 de mi de euro.atunci eu am semnat ca am ... (vezi toată discuția)
Este inselaciune si amenintare? justinianeu justinianeu Mama mea locuieste in casa parintilor decedati din anul 1994, pe care ea a suportat cheltuieli cu cei doi morti. Timp de 24 ani a platit taxe si impozite la ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare- cumparare ddmn ddmn Autor ingriduta Data 2007-10-10 01:12:35 Subiect va rog sa ma ajutati Mesaj buna seara, am vazut discutia dumneavoastra cu un alt membru al forumului ... (vezi toată discuția)