avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate legea 18/1991
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate legea 18/1991

Cei 4 mostenitori , conform certificatului de mostenire, au primit de la primarie o adeverinta , precum ca au 6,40 ha teren arabil, fara a fi pusi in posesie si fara titlu de proprietate.Terenul nu se restituie pe vechile amplasamente si nici nu exista posibilitatea de a fi dat comasat. Pentru 1,60 ha ce imi revin primaria imi ofera un teren pe care il accept, dar spun ca emit titlul de proprietate pe numele celor 4 mostenitori. De ce nu emit titlul pe numele meu, eu accept terenul, ceilalti lucreaza alte terenuri, le-au cedat la o asociatie, dar tot fara titlu de proprietate. Intre timp 2 au decedat si nu stiu cine si unde pot fi gasiti mostenitorii lor.
Cine ii impidica pe cei de la primarie sa emita pentru 1,6 ha teren titlul duar pentru mine? Cu multumiri !
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 10:50, 3 Noiembrie 2010
Reconstituirea dreptului s-a facut pentru cei 4 mostenitori, la colectivizare terenul a apartinut autorului si in aceste conditii nu vi se poate emite un titlu de proprietate in calitate de titular al dreptului.
Legea insasi cere ca reconstituirea sa se faca pe numele tuturor mostenitorilor care au formulat cerere, urmanad ca ulterior, acestia sa procedeze pe calea dreptului comun la iesirea din indiviziune.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu proprietate cf. legii 18 toricelli toricelli Buna seara si La Multi Ani tuturor! Va scriu cu rugamintea sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: In 1991 tatal meu si fratele lui in numele bunicii ... (vezi toată discuția)
Reconstituirea drepturilor de proprietate in urma unei sentinte civile executorii, fara cale de atac bubuianu angela bubuianu angela Sentinta dispune reconstituirea dreptului de proprietate in calitate de mostenitoare, asupra unui teren arabil de 12 ha si a unei finete de 4 ha, la vechile ... (vezi toată discuția)
Drept civil-mosteniri AD8AN AD8AN Subiect=titlu de proprietate Va rog sa ma ajutati,cu raspunsurile dumneavoastra,pentru care va multumesc anticipat,raspunsuri referitoare la urmatoarele ... (vezi toată discuția)