avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Decizie Curtea Constitutionala - art. 5 Legea 221/2009
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Decizie Curtea Constitutionala - art. 5 Legea 221/2009

Ma intereseaza si pe mine numarul Deciziei Curtii Constitutionale prin care a fost declarat neconstitutional art. 5 din Legea 221/2009 privind condamnarile cu caracter politic

Pe site-ul Curtii Constitutionale nu apare nimic. Sau eu stiu...un comunicat oficial pana la publicarea in Monitorul Oficial.

Ce se intampla cu dosarele aflate pe rol?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: ietam , utilizator 21:00, 18 Ianuarie 2011
1358 / 21.10.2010, dar este in redactare cf site-ului CCR. Cautati acolo dupa numar pentru cand devine disponibila.
Da , intr-adevar , am descoperit si eu Decizia nr.1358 din 21.10.2010 , care cuprinde 33 de pagini. Acolo sunt dosarele Tribunalului Constanta. Este stufoasa decizia si trebuie studiata cu mare atentie. Ma apuc de treaba. O sa caut si un dosar de la Constanta , sa vad de ce acesta ca si celelalte nu au castig de cauza..Sau am inteles gresit?
Uitati si aici discutie:
www.avocatnet.ro/content/for...
Constat trei situatii: 1. cei care au depus cereri inainte de declararea neconstitutuinalitatii art.5 si carora consider ca nu li se aplica decizia, aceasta neretroactivand, 2. cei care au depus dupa decizia curtii cereri in nume prorpiu pot schimba temeiul juridic si solicita pe drept comun, invocand si discriminarea care s/ar produce dc nu li s/ar acorda ac daune si 3. situatia celor care au depus cereri, in calitate de urmasi, dupa declararea art. neconstituional, pentru care inca nu stiu dc putem invoca un temei de drept national, dar cred ca tb fundamentata motivarea pe norme europene si internationale. Am dosare chiar pe fiecare dintre cele trei situatii prezentate.....in ceea ce priveste decizia in sine...consider ca din nou ne aflam intr/o situatie de lipsa a predictibilitati, continuitatii si logicii normative...
@aidad
Decizia CCR e o problema, dar cum credeti ca poate evalua o instanta cum sa aplice niste dispozitii care "aduc atingere valorii fundamentale de dreptate" cf deciziei CCR 1358/2010? Deci nu exista distinctia 1-3, in opinia mea se vor respinge toate actiunile.
Vedeti si discutia de aici www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Decizia nr. 1354/20.10.2010 a cc ioana-mates ioana-mates Buna seara! Am o rugaminte destul de mare!Poate cineva sa-mi dea 4 argumente contra deciziei 1354 din 2010????Va rog tare de tot! (vezi toată discuția)
Legea 221/2009 madarolivia madarolivia buna. as avea mare nevoie de ajutorul dvs. ma puteti ajuta cu un model de cerere de despagubiri pe legea 221/2009. va multumesc!!!! (vezi toată discuția)
Ajutor in legatura cu oug 62/2010 zubi zubi Ma intereseasa si pe mine care sunt conditiile de despagubire si pasii pe care trebuie sa-i urmez. Tin sa prrecizez ca bunicul meu a fost detinut politic cu ... (vezi toată discuția)