avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand pot beneficia de pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand pot beneficia de pensie?

Buna ziua. Intrebarea mea este urmatoarea :
Sunt nascuta la data de 18.06.1958, am nascut 3 copii , doi sunt in viata , lucrez de la data de 06.10.1977 (un an in somaj) ,grupa III de munca , mai pot iesi la 55 ani la pensie anticipata sau la pensie anticipata partiala.La limita de varsta cand as putea iesi ca tot nu inteleg.
Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:43, 3 Noiembrie 2010
Conditia de stagiu o aveti indeplinita.Conditia de varsta nu.Asupra acesteia(privind pensia anticipata,anticipata partial sau limita de varsta) ne putem pronunta,numai dupa publicarea in M.OF.a noii legi a pensiilor.O zi buna.
Sunteti foarte tanara. :)

Potrivit actualei legislatii, puteti beneficia de pensie anticipata partiala atunci cand veti indeplini, cumulativ, doua conditii: varsta de 55 de ani si stagiul complet de cotizare de 30 de ani. De pensie pentru limita de varsta puteti beneficia atunci cand veti implini 59 de ani.

Legea privind sistemul unitar de pensii publice este inca la Parlament. Reveniti cu aceasta intrebare dupa publicarea acesteia in Monitorul Oficial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 52 ani, 30 ani stagiu de cotizare, pot beneficia de pensie anticipata la varsta asta? adina52 adina52 buna, am 52 ani, am cotizat pt.30 ani in sistemul public de pensii si vroiam sa stiu daca pot iesi la pensie anticipata sau anticipata partiala. va multumesc ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta pensionare abc2010 abc2010 femeie, nascuta in 03.10.1955, stagiu de cotizare de 37 ani, cand pot iesi la pensie ( orice fel, anticipata, partiala) dupa noua legislatie ? (vezi toată discuția)
Reducere varsta de pensionare grupa i de munca aijin aijin Buna ziua. Am urmatorul caz, daca ma puteti ajuta cu calcularea varstei de pensionare: Femeie, nascuta la 17 ianuarie 1961, stagiu de cotizare 28 ani 3 luni, ... (vezi toată discuția)