Buna ziua ! am si eu o problema in 2004 am facut un contract de cedare a bunurilor (inchiriere) a unui spatiu pentru o firma. Contractul a expirat in noiembrie 2009. Aceste persoanele caruia i-am inchiriat firma erau prieteni. In acest contract se specifica ca trebuie platita o suma de 650000. (care din astia trebuia platit impozitul la Administratia Finantelor Publice) acesti bani nu au fost achitati timp de 5 ani (nici macar un leu) acuma am nevoie de o adeverinta de la Administratia Finantelor Publice si nu vor sa imi dea din cauza datoriilor. Am tot vorbit cu respectivii si tot promit de 2 ani ca platesc ei impozitul dar nu au platit.
Intrebari ?
Ce este de facut in aceasta situatie (am nevoie neaparat de acea adeverinta) ?
Precizez ca datoriile sunt pe 2 nume (unu dintre acestia a decedat). Datoriile pe numele celui decedat mai trebuiesc platite ?
Cei care s-au angajat sa plateasca au resedinta in Judetul Ilfov, dar toate reclamatiile sunt primite pe adresa pe care a fost facut contractul de inchiriere. Precizez ca la adresa aceasta s-au mai trimis reclamatii/somatii de plata si a altor taxe pe care stimabilii nu au vrut sa le plateasca ? Ce e de facut legal pentru ca Administratia Finantelor Publice sa imi elibereze adeverinta, si sa scap de datoriile de pe adresa mea la Administratia Finantelor Publice. Multumesc anticipat !
daca firma e activa si stiu unde este sediul real al celor care nu vor sa plateasca ce pot face ?? pot trimite recuperatori ? Ei mai au si alte datorii la banci, pot vorbii cu bancile sa le dau adresa sa recupereze si ei banii si eu banii ?
Solutia, in cazul in care aveti nevoie urgenta de certificat fiscal, este sa platiti dumneavoastra impozitul.
Ulterior va indreptati impotriva chiriasilor.