avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Actiune in instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Actiune in instanta

Suntem un grup de salariati ai unei institutii si dorim lamuriri cu o actiune in instanta pt.redobandirea unor drepturi. Intrebarea este:
- cum trebuie facuta solicitarea in instanta, nominala pe fiecare persoana sau colectiva?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:46, 3 Noiembrie 2010
se poate si colectiva daca se cere acelasi lucru si toti reclamantii au domiciliu in acelasi judet.
Potrivit art.47 c.proc.civ. , mai multe persoane pot fi împreună reclamante sau pârâte dacă obiectul pricinii este un drept sau o obligaţie comună ori dacă drepturile sau obligaţiile lor au aceeaşi cauză.
Deşi din textul de lege ar rezulta că existenţa coparticipării procesuale presupune identitate de obiect sau de cauză, se admite că este posibilă coparticiparea procesuală şi atunci când între obiect şi cauză există numai o strânsă legătură .

Puteti sa faceti o singura sesizare , insa trebuie sa toti reclamantii sa aiba domiciliul in acelasi judet sau sa aiba un domiciliu comun ales pentru comunicarea actelor de procedură.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aderare la recurs - admisibilitate MIXAM MIXAM Buna seara am si eu o rugaminte poate are cineva sa posteze practica in legatura cu subiectul. Este vorba de sentinta data doar cu cale de atac ... (vezi toată discuția)
Proces colctiv pentru neplata salariului irinavoicu irinavoicu Buna seara, S poate intenta proces colectiv angajatorului care nu a efectuat plata salariilor de mai mult timp sau doar fiecare salariat separat, ? Daca ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune - partaj judiciar bamac bamac Buna ziua, Actiunea pentru iesirea din indiviziune (partajul pe cale judecatoreasca) poate fi una comuna formulata de catre 2 dintre coproprietari in ... (vezi toată discuția)