avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Leasing
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Leasing

Am mai citit despre acest subiect in forum , dar doream sa fiu 100% sigura ca nu procedez gresit - pentru ca suma implicata este destul de mare .
Am primit o factura de leasing pe care scrie :" rata leasing 0 (1) - avans 3600euro "
Eu consider ca pot sa deduc TVA-ul aferent chiar daca este autoturism ( mai mic de 3500 kg si 9 locuri ) pentru ca se considera ca leasingul este o prestare de servicii si nu o achizitie . Doresc sa-mi confirmati daca gandesc corect ?

Va multumesc anticipat pentru raspuns !
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 20:18, 3 Noiembrie 2010
Da, este corect : tva la avansul unui contract de leasing, indiferent de tipul autoturismului este deductibil .

Mai este deductibil tva aferent fiecarei rate de leasing.
Nu este deductibil tva aferent ratei reziduale, indiferent de momentul in care este facturata .
Conditia este ca durata contractului de leasing sa fie mai mare de 12 luni .
Daca este mai mica, ceea ce am scris mai sus nu mai este valabil .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este deductibil tva-ul din facturile de leasing pt achizitia unui autoturism? Serban Tanase Serban Tanase din codul fiscal am inteles ca nu este deductibil tva-ul din achizitia de autoturisme deci nici din facturile de leasing pentru acest tip de achizitie este ... (vezi toată discuția)
Tva - facturi leasing amaliaionut amaliaionut Buna ziua , Va rog sa imi spuneti daca se deduce TVA-ul de pe facturile de la leasing si avans . Mentionez ca autoturismul ce intentionam sa il ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie auto ileanaturti ileanaturti O societate comerciala avand ca obiect principal de activitate constructii si reparatii de drumuri a achizitionat un autoturism cu o greutate de pana in 3500 ... (vezi toată discuția)