salutare. mai am o saptamana pana la primul termen de judecata si am nevoie de putin ajutor daca se poate.
1. in PV nu este completata rubrica cu pedeapsa complementara de suspendare a permisului. vreau sa stiu cum pot motiva in drept (n-am gasit articol expres de lege)
2. in cererea de chemare in judecata n-am motivat in drept ci doar in fapt - nu mi s-a adus la cunostinta dreptul la obiectiuni, mai mult am fost constrans sa semnez PV doar cu precizarea "nu recunoaste fapta". vreau sa o motivez in drept conform art. 16 alin. (7) din OG nr. 2/2001, „ in momentul incheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct in procesul-verbal la rubrica "Alte mentiuni", sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal.”
3. nu stiu cum sa "numesc" documentul pe care intentionez sa-l depun la primul termen cu precizarile de mai sus - "Precizare de actiune"???? sau "note catre instanta"???? - poate reusiti sa ma ajutati cu aspectul acesta
4. ce fac daca instanta nu este de acord cu motivele de anulare? (respectiv necompletarea pedepsei cmplementare si incalcarea dreptului la obiectii) pot solicita si judecarea faptelor in sine si sa dovedesc ca politistul se inseala?
5. mentionez ca doresc sa ma folosesc de proba cu inscrisuri, martori - numesc martorul si adresa... - dar mai vreau sa depun si fotografii - astea ce probe sunt (inregistrari audio-video?) - ptr cazul in care instanta nu considera suficiente motivele cu dreptul la obiectii.
6. cheltuielile de judecata – am mentionat in cererea de chemare in judecata ca le solicit, insa nu stiu cand se depun chitantele si bonurile fiscale (de benzina ca nu sunt din localitate) – ma anunta instanta? Sau solicit eu la fiecare termen… sau cand instanta spune ca “ramane in pronuntaare” ma reped cu bonurile?
Am mai citit pe net o gramada de spete si idei de la ICCJ - dezbateri pe tema nulitatii absolute si relative - dar nu mai intru in detalii acum.
Daca ma puteti ajuta pana pe 18. feb. 2008 cand am termen va raman profund recunoscator. Oricum, va multumesc ca m-a ajutat foarte mult site-ul vostru si forumul si revin cu detalii pe masura ce avanseaza procesul.
1. o poti motiva prin faptul ca sancţiunea se aplică în limitele prevăzute de actul normativ , iar agentul constatator, prin procesul-verbal de constatare, trebuia sa aplice si sancţiunea complementara de suspendare a permisului.
2. motivele de drept reprezintă temeiul juridic. Aşadar, reclamantul nu este obligat să indice textul de lege pe care se întemeiază, fiind suficient să menţioneze că cererea şi-o întemeiază , de exemplu, pe contractul de vânzare-cumpărare sau ,in speta, pe procesul-verbal intocmit de agentul de politie, deoarece încadrarea în text este obligaţia judecătorului .
3. La prima zi de înfăţişare instanţa va putea da reclamantului un termen pentru întregirea sau modificarea cererii precum şi pentru a propune noi dovezi. Nu conteaza denumirea cererii, instanta are obligatia de a da cererii calificarea juridică exactă , în funcţie de conţinutul său şi nu în funcţie de denumirea dată de parte.
4. ce fac daca instanta nu este de acord cu motivele de anulare? In acest caz aveti dreptul de a exercita calea de atac a recursului. Hotărârea judecătorească prin care s-a soluţionat plângerea dvs poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la secţia contencios administrativ a tribunalului.
5. cheltuielile de judecata se solicita prin cererea de chemare in judecata sau prin plangere. La ultimul termen de judecata cand instanta acorda cuvantul pe fond puteti solicita in afara anularii PV si acordarea de cheltuieli de judecata in valoare de ..... lei. In acest sens, trebuie sa depuneti documentele justificative pentru aceste cheltuieli..
buna ziua,
a trecut primul termen de judecata. instanta a admis cererea inclusiv proba cu inscrisuri, martori, poze, etc. am cerut anularea procesului verbal, printre altele, si pentru necompletarea rubricii cu pedeapsa complementara, respectiv suspendarea permisului, dar am avut o surpriza de proportii cand in originalul depus de politie la dosar am constatat ca era bifata casuta cu suspendarea (retinerea) permisului. pe procesul meu verbal nefiind asa ceva. am solicitat instantei sa confrunte cele 2 exemplare si am dorit sa se consemneze ca in procesul verbal depus de politie s-a facut un fals in inscrisuri (acum intre noi fie vorba - cat de nesimtit si inconstient poti sa fii ca sa faci asa ceva?). problema e ca am alt termen pe data de 17.03.2008 si chiar as vrea sa folosesc in favoarea mea aceasta "scapare" - e necesar (indicat) sa fac plangere penala? sau instanta se va sesiza singura referitor la acest aspect. banuiesc ca deoarece in plangerea initiala nu am facut referire la necompletarea rubricii respective, politistul s-a gandit ca poate nici instanta nu va observa scaparea initiala. din pacate pentru el, la primul termen eu vroiam si am depus o hartie in care faceam referire si la acest aspect. altfel probabil nici nu observam acest fals. va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac vizavi de acest aspect. multumesc
atunci e bine....la urmatorul termen trebuie sa aveti la dvs copia PV pe care vi l-a inmanat politistul pentru a fi confruntata cu PV depus de politie.