salutare. mai am o saptamana pana la primul termen de judecata si am nevoie de putin ajutor daca se poate.
1. in PV nu este completata rubrica cu pedeapsa complementara de suspendare a permisului. vreau sa stiu cum pot motiva in drept (n-am gasit articol expres de lege)
2. in cererea de chemare in judecata n-am motivat in drept ci doar in fapt - nu mi s-a adus la cunostinta dreptul la obiectiuni, mai mult am fost constrans sa semnez PV doar cu precizarea "nu recunoaste fapta". vreau sa o motivez in drept conform art. 16 alin. (7) din OG nr. 2/2001, „ in momentul incheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct in procesul-verbal la rubrica "Alte mentiuni", sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal.”
3. nu stiu cum sa "numesc" documentul pe care intentionez sa-l depun la primul termen cu precizarile de mai sus - "Precizare de actiune"???? sau "note catre instanta"???? - poate reusiti sa ma ajutati cu aspectul acesta
4. ce fac daca instanta nu este de acord cu motivele de anulare? (respectiv necompletarea pedepsei cmplementare si incalcarea dreptului la obiectii) pot solicita si judecarea faptelor in sine si sa dovedesc ca politistul se inseala?
5. mentionez ca doresc sa ma folosesc de proba cu inscrisuri, martori - numesc martorul si adresa... - dar mai vreau sa depun si fotografii - astea ce probe sunt (inregistrari audio-video?) - ptr cazul in care instanta nu considera suficiente motivele cu dreptul la obiectii.
6. cheltuielile de judecata – am mentionat in cererea de chemare in judecata ca le solicit, insa nu stiu cand se depun chitantele si bonurile fiscale (de benzina ca nu sunt din localitate) – ma anunta instanta? Sau solicit eu la fiecare termen… sau cand instanta spune ca “ramane in pronuntaare” ma reped cu bonurile?
Am mai citit pe net o gramada de spete si idei de la ICCJ - dezbateri pe tema nulitatii absolute si relative - dar nu mai intru in detalii acum.
Daca ma puteti ajuta pana pe 18. feb. 2008 cand am termen va raman profund recunoscator. Oricum, va multumesc ca m-a ajutat foarte mult site-ul vostru si forumul si revin cu detalii pe masura ce avanseaza procesul.
Fa o gluma proasta politiei si solicita instantei ca IPJ sa preznte la dosar cu o copie certificata conforma cu originalul in temeiul art. 116 cu art. 172 cod procedura civila numai asa ai sanse sa-i prinzi .
Nu te-as sfatui sa faci plingere penala, de ce : vezi cui îi faci ( un politist ) si ce sanse de cistig ai .
@juristconsult - la dosarul din instanta chiar au depus originalul - nu vad rostul solicitarii unei copii certificate (mai ales ca acest lucru ar prelungi inutil procesul cu cel putin un termen). poate nu am inteles eu bine ce ai vrut sa spui - nu sunt jurist. in ceea ce priveste faptul ca este politist nu vad care e problema in a-i face o plangere penala. exact mentalitatea asta ne-a adus in situatia de a accepta toate abuzurile ca pe ceva "normal". pai cu atat mai mult cu cat este politist si se preteaza la asa ceva, ar trebui sa fie dat exemplu negativ, nu acoperit.
Atat timp cat la dosarul instantei s-a depus originalul procesului-verbal, copia certificata nu mai are de ce sa mai fie solicitata si depusa ..... doar daca se vrea amanarea judecarii litigiului ;)
De ce sa nu-i faca plangere ...unui politist ..... acesta este mai presus de lege ?#-o, chiar daca sunt ar fi sanse minime de castig impotriva lui ...trebuie sa o faca.
salutare,
acum vreo 2 saptamani, adica pe 17 martie am avut al 2-lea termen la judecatorie. s-a prezentat martorul, a fost audiat, mi s-a dat cuvantul pe fond, am cerut anularea pv si cheltuieli de judecata. azi am aflat sentinta la telefon: instanta dispune anularea pv si acorda cheltuieli de judecata. cam asta afost aventura cu IPJ bacau - 2 termene. ipj a cerut in intampinare judecarea in lipsa deci n-am avut opozitie. sper ca nu exista motive de recurs, inca n-au depus. daca se mai intampla ceva o sa va informez si cand imi vine sentinta o sa incerc sa o postez.
va multumesc pentru ajutor si informatii.
ps. daca au nesimtirea sa faca recurs ii fac plangere penala politistului pentru fals in inscrisuri. daca nu, ma multumesc cu un memoriu la comandant.