avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cum se aplica art. 45 al. 3 din l. insolventei
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cum se aplica art. 45 al. 3 din l. insolventei

Buna ziua! Am un debitor cu facturi restante din 2009. Am incercat sa il contactez si nu mai e de gasit.In schimb l-am gasit in Buletinul Insolventei. Procedura s-a deschis in apr. 2009. Administratorul a facut contract cu soc noastra in aug. 2009 fara a mentiona ca e in insolventa cum prevede art. 45. In tem. contractului am emis facturi care nu au fost achitate.
Intrebari:
- pot sa fac o cerere impotriva lui personal intemeiat pe art. 45 alin 3? unde fac cererea, tot la judecatorul sindic?
- acest contract este nul in tem art. 46? daca da, cum recuperez prejudiciul? fac cerere impotriva administratorului si unde o depun?
- in cazul in care acest contract n-ar fi nul in tem art. 46, trebuie sa ma inscriu in tabelul suplimentar, banuiesc..?
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi caci e prima oara cand intalnesc o astfel de situatie.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 09:26, 9 Noiembrie 2010
1. Aveti o creanta nascuta ulterior deschiderii procedurii. Deci nu va inscrieti in tabel
2. Avea stampila pentru contract?????????????

Sfat : mergeti la administratorul/lichidatorul judiciar numit si vedeti daca puteti recupera ceva (sunt sau nu bunuri, sunt bani etc.)
Buna ziua!
Da, contractul e stampilat si semnat, cum spuneam fara mentiunea "societate in insolventa".
Eu, din ce am citit in l. 85, am inteles ca ma pot inscrie pe tabelul suplimentar potr. art 3 pct. 18 sau sa cer obligarea reprez. soc potr. art 45 al.3.
am vorbit cu lichidatorul si nu m-a lamurit, mi-a zis: "si ce sa va fac eu daca aveti contract incheiat la 6 luni dupa deschiderea procedurii?".....
apoi mi-a zis ca sa fac o cerere de admitere a creantei si sa cer judecatorului sa ma repuna in termen (n-am inteles ce termen), iar despre cererea pe art. 45 mi-a zis ca nu stie nimic, ca n-a intalnit asa ceva in practica...
Si daca as face o astfel de cerere, unde o depun, tot la judecatorul sindic, in dosarul de insolventa, sau e o cerere de chemare in judecata separata?
Sincer nici eu nu am intalnit asta, dar nu cred ca va incadrati la o declaratie de creanta, nici chiar repusa in termen.
Cred ca mai degraba va trtebui sa va indreptati direct impotriva administratorului, eventual si cu plangere penala.
Ca sa va fi incadrat la declaratie de creanta trebuia sa aveti o creanta nascuta inainte de deschiderea procedurii, sau in perioada de observatie.
Vedeti mai exact
(3) Prejudiciile suferite de terţii de bună-credinţă, ca urmare a nerespectării obligaţiilor debitorului prevăzute la alin. (1)-(2^1), vor fi reparate în mod exclusiv de persoanele care au încheiat actele ca reprezentanţi legali ai debitorului, fără a fi atinsă averea debitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Darea in plata in procedura insolventei carla_ionescu carla_ionescu Buna ziua! va rog sa imi spuneti parerea dumnevoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unui debitor al societatii noastre i s-a deschis procedura ... (vezi toată discuția)
Am de recuperat de la o firma o suma mare de bani nina_2005ro nina_2005ro Buna ziua, sunt administratorul unui srl si am de recuperat de la o firma o suma de bani. Firma a intrat in faliment anul trecut, am depus documentele ... (vezi toată discuția)
Faliment vasioanaro vasioanaro o societate care o contractat un credit la o banca a fost in insolventa si apoi a intrat in faliment. Banca nu s-a inscris cu garantia la masa credala( ... (vezi toată discuția)